23.5 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Proslava Velike Gospe u Molvama
P

Ne propustite

Na svetkovinu Velike Gospe u četvrtak 15. kolovoza središnje misno slavlje u 11 sati u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Molvama predvodit će o. Ljudevit Maračić, provincijalni ministar Hrvatske provincije franjevaca konventualaca. U 10 sati krenut će velika zavjetna procesija u kojoj će se prenijeti kip Majke Božje Molvarske u župnu crkvu, gdje će ostati do blagdana Male Gospe. Mise će biti i u 7, 9, 16, 17 i 19.30 sati. Nakon mise u 16 sati bit će blagoslov djece. Župna crkva bit će otvorena od 6 do 22 sata i kroz cijelo vrijeme bit će prilika za svetu ispovijed.

Duhovnu pripravu za svetkovinu Velike Gospe u tom marijanskom prošteništu predvode o. Đuro Hontić, vatikanski penitencijer i o. Miljenko Hontić, generalni asistent Reda franjevaca konventualaca za srednju i zapadnu Europu. U 18.30 moli se pobožnost krunice i pjevaju se litanije, a potom slijedi euharistijsko slavlje s prigodnom propovijedi.

U predvečerje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u srijedu 14. kolovoza, bjelovarski biskup mons. Vjekoslav Huzjak, predvodit će euharistijsko slavlje. Misa započinje u 20 sati na prostoru zavjetne kapele Majke Božje Molvarske. Nakon mise slijedi svečani ophod sa svijećama i kipom Majke Božje Molvarske.

Apostolska pokorničarnica donijela je 2012. godine odluku kojom je župna crkva Uznesenja BDM u Molvama proglašena oprosnim mjestom u kojem je moguće dobiti potpuni oprost vremenitih kazni.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koban "komad asfalta"

Policija otkrila detalje sinoćnje Draženove pogibije na motoru, iza užasa “krije” se još jedna velika tragedija

Naši su reporteri bili na mjestu stravične nesreće koja se dogodila sinoć u Reki. Muškarac je na svom kawasakiju...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×