4.6 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Proslave u šumi Danica
P

Ne propustite

Obilježavanje tadašnjeg Dana borca, u bivšoj zajedničkoj državi, u Koprivnici je uvijek imalo, osim službenog, i svoj opušteniji dio. Šuma Danica nasuprot današnjim Podravkinim tvornicama, bila je 4. srpnja za ljetnih dana, zaštita od vrućina i okupljalište na svježem zraku uz obavezne janjce i druga mesna jela. Za tu prigodu postavljali su se stolovi i stolice, pod šatorima su tržilo, a na pozornici je svirala glazba.

Ovi motivi snimljeni su 1981. godine. Na jednoj od slika vidi se i vojnički zabavni bend. Ni uz najbolju volju ne možemo se sjetiti repretoara, ali, prema iskustvu možemo reći da je bilo uobičajeno da se sviraju i pjevaju aktualni šlageri i, jasno, novokomponirane melodije, nazvane narodnim. No, nisu sve bile loše. Uostalom kao i danas.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Novo izdanje

RENESANSNI FESTIVAL Poznati prvi detalji o ovogodišnjoj manifestaciji, evo kada ćemo na bedeme

Renesansni festival i ove će godine krasiti koprivničke bedeme, a poznate su prve informacije o manifestaciji. Tako će se ove...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×