12.4 C
Koprivnica
Petak, 12. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Proslavljen dan Udruge za promicanje građanske političke kulture Demokroacija
P

Ne propustite

Udruga za promicanje građanske političke kulture „Demokroacija” u petak 30. svibnja proslavila je svoj dan. Tim povodom vodstvo Udruge je u petak posjetilo općine Gornja Rijeka i Kalnik te im doniralo raznovrsnu literaturu tamošnjim knjižnicama, a tamošnjim osnovnim školama donirani su sportski rekviziti. Vodstvo i članovi Udruge tom prigodom su primljeni kod načelnika općine Gornja Rijeka Darka Fištrovića i zamjenika načelnika općine Kalnik Maria Filipašića. Na Kalniku je održan i svečani sastanak, analizirane su aktivnosti Udruge „Demokroacija” od osnutka Udruge prošle godine do danas, te su postavljeni ciljevi i programi do kraja ove godine.

Udruga „Demokroacija” u nekoliko je mjeseci postojanja održala nekoliko predavanja i tribina u Križevcima, primjerice o temama „Domovinski rat u svjetlu demokracije”, „Žene u politici”, „Izbori za Europski parlament” i „Politika i moral”, a na tim su tribinama gostovali najistaknutiji predstavnici hrvatske državne politike. Udruga „Demokroacija” pokrenula je internetsku i facebook stranicu, a namjerava pokrenuti i radijsku emisiju te povećati broj članova. Posebno će raditi na tome da se žene i mladi aktivnije uključe u političko i društveno djelovanje.

Udruga za promicanje građanske političke kulture „Demokroacija” osnovana je 2013. s ciljem promicanja građanske političke kulture, razvijanja demokratskoga civilnog društva otvorenog za promjene i razvoj, poticanja građana, posebno mladih i žena na uključivanje i djelovanje kroz građansku političku kulturu, poticanja suradnje i podržavanje građana u razvoju modernoga demokratskog društva, povećanja utjecaja civilnoga društva u procesima razvoja demokratskoga građanskog društva, zaštite ljudskih prava i sloboda, promicanja razvoja društveno odgovornog poslovanja i djelovanja u svim segmentima, promicanja razvoja zajednice s naglaskom na održivi razvoj, te buđenja ekološke svijesti i zaštite okoliša te odbacivanja nasilja i razvijanja nenasilnih metoda.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×