europa za građane

Proslavu Dana općine Legrad zaokružit će kocert TS Gazde, ali i projekt Legrad International Forum

Sveta misa i proštenje u crkvi Presvetog Trojstva održat će se u 11 sati, nakon mise na rasporedu je ručak i odlazak gostiju, a vatrogasno natjecanje za djecu počinje u 14 sati u Selnici Podravskoj.

10:00h
0
Koncert Gazde
Foto: Ivan Brkić

Organizacijski odbor projekta Legrad International Forum, financiranog od strane Europske unije, programa Europa za građane, s 25.000 eura, utvrdio je program projekta. U projektu sudjeluje 22 općine iz 10 europskih zemalja, a projekt se održava povodom Dana Općine Legrad od 14. do 16. lipnja 2019. godine.

I ove godine pripremljen je bogat program u kojem se može pronaći za svakoga ponešto, a kalendar događanja pročitajte u nastavku.

Za petak, 14. lipnja od 12 do 18 sati očekuje se dolazak gostiju i smještanje istih. U 19 sati na rasporedu je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad i otvaranje projekta Legrad International Forum koja će se održati u centru Elin. Za 20 sati planirana je svečana večera i početna predavanja u Društvenom domu Legrad, a zabava pod šatorom kod Sportskog centra Fizeš počinje oko 21 sat.

U subotu, 15. lipnja od ranog jutra kreće ribičko natjecanje Leskov prut koje će se održati na jezeru Šloprgo ili Halasz Csarda. Nakon doručka, u devet sati kreće svečani mimohod, a drugi dio predavanja trajat će od 10 do 12 sati. Kulinarska natjecanja, Graffiti natjecanje, Kulturno-umjetnički program, Izložba rukotvorina i poljoprivrednih proizvoda na rasporedu su od 12- 17 sati. Ples na svili imat ćete prilike pogledati od 17 do 19 sati, a nakon toga na rasporedu je večera, završna predavanja te zabava pod šatorom. Subotu će zaključiti koncert Tamburaškog sastava Gazde koji na scenu stupaju u 21 sat, a nakon njih na noćnom nebu iznad Legrada pojavit će se vatromet.

Zadnji dan proslave, 16. lipnja, započet će doručkom u Društvenom domu Legrad te razgovorima o novim projektima. Sveta misa i proštenje u crkvi Presvetog Trojstva održat će se u 11 sati, nakon mise na rasporedu je ručak i odlazak gostiju, a vatrogasno natjecanje za djecu počinje u 14 sati u Selnici Podravskoj.

 

čitam...
Loading...