9.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 25. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Protiv droge zajedno // Edukativno predavanje za roditelje gimnazijalaca
P

Ne propustite

Posljedice koje droga uzrokuje pojedincima, obiteljima i zajednici smatraju se jednim od najtežih sociopatoloških pojava današnjice. Droga je problem koji se ne događa drugima, svaka mlada osoba je u mogućnosti doći u dodir s drogom, bez obzira raspolaže li s puno ili malo novaca, je li odgojena strogo ili popustljivo.

Škola ima važnu ulogu u prevenciji ovisnosti. Poučava učenike i u provođenje prevencije i edukacije uključuje njihove roditelje koje vanjski kompetentni stručnjaci uče znanjima o rizicima i štetnim posljedicama zlouporabe sredstava ovisnosti.

Edukativno predavanje o zlouporabi opojnih droga održano je za roditelje učenika 1. e, 1. f i 1. g razreda i razrednike na zajedničkom roditeljskom sastanku u prvom polugodištu, a za roditelje učenika 1. a, 1. b, 1. c i 1. d razreda i razrednike 28. travnja 2015. Policijski stručnjak Grupe kriminaliteta droga PU Koprivničko-križevačke kvalitetnom powerpoint prezentacijom informirao je prisutne o vrstama droga, njihovim karakteristikama, njihovom djelovanju na središnji živčani sustav, načinu na koji određena droga djeluje – proširene zjenice, žeđ, halucinacije, promjena porebe za hranom i sl., o promjeni ponašanja kako bi roditelji sami mogli primijetiti je li njihovo dijete konzument i kako na vrijeme reagirati da bi se spriječila eventualna ovisnost djece, o dostupnosti nabave droga, zakonskim sankcijama koje se primjenjuju te posljedicama stanja ovisnosti koja mogu izazvati oštećenja zdravlja ili ugroziti ljudski integritet u fizičkom, psihičkom ili/i socijalnom smislu.

Prisutnim roditeljima i razrednicima pokazani su uzorci različitih droga, joint, marihuana, tabletice ecstasy, sintetske droge, Magic dragon i druge koje se prodaju u obliku osvježivača prostora i mogu se kupiti legalno. Savjetovano im je da povremeno kontroliraju svoju djecu, tj. pregled džepova odjeće koje nose kako bi pronašli eventualne tragove droge, npr. marihuane.

Ovim edukativnim predavanjem roditelji su proširili svoje znanje o štetnosti i zlouporabi opojnih droga. Biti roditelj vrlo je odgovorno. Zaštita djece od rizičnih ponašanja je u kvaliteti odnosa djece i roditelja te otvorenosti roditelja za stjecanje novih stručnih znanja da bi mogli pridonijeti smanjenju rizika uzimanja sredstava ovisnosti kao i mogućnostima ranog otkrivanja i intervencije ako se to dogodi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nezgoda

UPRAVO Policija u centru Koprivnice, provodi se očevid kraj pošte

Lakša prometna nesreća dogodila se maloprije u centru Koprivnice. Policija je na mjestu događaja i provodi očevid, a kako neslužbeno...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×