Oštetili Hrvatske šume

Provalili u skladište i ukrali stotine litara goriva i ulja

09:30h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Danijel Č. osuđen je na devet mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine. Renato T. dobio je kaznu od devet, odnosno pet mjeseci zatvora. Izrečena mu je jedinstvena kazna u trajanju od jedne godine, uz rok kušnje na dvije godine.

Danijel Č. (25) iz Sokolovca i Renato T. (41) iz koprivničke Reke proglašeni su krivim da su sredinom prosinca 2014. godine u predjelu šume Mesarica Plavo u Velikoj Mučnoj provalili u skladište s gorivom Hrvatskih šuma, Šumarije Sokolovac.

S pajserom su nasilno ušli u skladište, u dva navrata, te su uz pomoć crijeva istočili iz bačvi i odnijeli svaki put po 150 litara benzina Eurosuper 95 i ulja Stihl. Napravili su štetu od nešto više od 2800 kuna.

Pravomoćnom presudom koprivničkog Općinskog suda Renato T. osuđen je i za ilegalno držanje zračne puške s udarnom iglom i prerađenom cijevi za ležište malokalibarskog metka i tri komada malokalibarskog streljiva. A u obiteljskoj kući s njime živi dvoje maloljetne djece.

Danijel Č. osuđen je na devet mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine.

Za dva kaznena djela Renato T. dobio je kaznu od devet, odnosno pet mjeseci zatvora. Izrečena mu je jedinstvena kazna u trajanju od jedne godine, uz rok kušnje na dvije godine.

Svaki od njih, prema presudi, mora platiti i 300 kuna paušalnog iznosa u korist državnog proračuna.

Svi ukradeni i ilegalni predmeti su im oduzeti, a Hrvatske šume upućene su da imovinsko-pravni zahtjev u cijelosti ostvaruju u parnici.

čitam...
Loading...