17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Provedba aktivnosti projekta „Budite s nama, bit ćemo s vama“
P

Ne propustite

U Križevcima, u maloj dvorani Gradske vijećnice, danas se održava predavanje i edukacija za predstavnike i djelatnike svih gradskih odjela i službi, s ciljem senzibilizacije i upoznavanja s problemima slijepih i slabovidnih osoba. Ujedno će se prisutne poučiti i o načinima pravilnog pristupa te komunikacije sa slijepom osobom, kao i o taktilnoj prilagodbi gradskih ustanova, kako bi se članovima Udruge olakšalo svakodnevno kretanje i obavljanje aktivnosti.

– Projekt „Budite s nama, bit ćemo s vama„ financiran je sredstvima Zaklade ZAMAH, a samim programom je predviđeno da predstavnici sva tri grada (Koprivnica, Križevci, Đurđevac), Koprivničko-križevačke županije, županijske bolnice i učenika srednjih škola prođu osnovnu edukaciju o komunikaciji i pristupu osobama s oštećenjem vida, te da se predstavnici gradova koji rade na poslovima izdavanja građevnih dozvola, arhitektonske prilagodbe i pristupačnosti građevinskih objekata, detaljnije upoznaju s Pravilnikom o pristupačnosti, s naglaskom na dijelove koji su važni za slijepe osobe – objasnila je tajnica županijske Udruge slijepih Vesna Babić.

Dodala je i kako će se za sve navedene institucije organizirati i predavanje s radionicom, koje će voditi profesorica defektolog peripatolog Gordana Šestić iz Hrvatske udruge tiflopedagoga iz Zagreba.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Budite oprezni

Ovo su tri znaka na vašem tijelu koja mogu ukazivati na visok kolesterol, prepoznajte ih na vrijeme

Praćenje razine kolesterola može biti jednostavan način za procjenu jedete li pravilno ili imate li dovoljno tjelesne aktivnosti. Ipak,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×