17.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Provedena preventivna akcija “Sigurno na dva kotača”
P

Ne propustite

U subotu, 26. travnja, od 14 do 17 sati u organizaciji Postaje prometne policije Koprivnica i Auto kluba Koprivnica provedena je šesta po redu preventivna akcija “Sigurno na dva kotača”. Akcija je organizirana na Zrinskom trgu u Koprivnici, a prisutno je bilo oko 100 vozača mopeda i motocikla. Osim domaćih motociklista, članova Moto klubova, akciju su podržali i motociklisti, gosti iz Mađarske. Osim druženja na Zrinskom trgu, svi prisutni vozači mopeda i motocikla sudjelovali su u dva defilea ulicama grada Koprivnice, te na taj način odali počast svim smrtno stradalim vozačima u prometu.

Tijekom akcije održana je alka na motociklima, a koju su postavili djelatnici Auto kluba Koprivnica.  Najspretnijim vozačima uručeni su pehari AK Koprivnica i promidžbeni materijali MUP – a, a osvojili su ih: Hrvoje Rajković, Marko Vidak i Vereb Gabor iz Mađarske. 

Na prostoru okupljanja prezentirani su službeni motocikli Postaje prometne policije Koprivnica, “pijane naočale”, vozilo presretač, mopedi i motocikli pripadnika moto klubova, zaštitna oprema, mopedi i motocikli AK Koprivnica, preventivni materijali Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu.

Učenici Gimnazije “Fran Galović” iz Koprivnice – volonterke Crvenog križa Koprivnica  prisutnima su prezentirali pokaznu vježbu na temu “Skidanje kacige s unesrećenog motociklista”.

Svrha organizacije rečene akcije je promicanje prometne kulture vozača mopeda i motocikla, kao i svih ostalih sudionika u prometu, a sve u cilju smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju motociklisti i mopedisti. Smanjenje posljedica u prometnim nesrećama, ukazivanje na poželjno ponašanje u prometu, poštivanje prometnih propisa, korištenje kacige za vrijeme vožnje, motiviranje ove kategorije sudionika u prometu na uključivanje u članstvo moto-udruga, te “privikavanje” ostalih sudionika u prometu na prisutnost vozača mopeda i motociklista.

Nakon preventivne akcije, uslijedila je vožnja po ulicama grada  do ugostiteljskog objekta “Roosters Pub”  gdje je u organizaciji Moto kluba “Veterani” organizirano druženje. Osim mnogobrojnih posjetitelja na Zrinskom trgu, prisutni su bili i članovi domaćih Moto klubova Veterani, Roosters, Road Brothers, Piston Riders, Racer i dr.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan općine

FOTO/VIDEO Slavi se u Pitomači, svi su dobro raspoženi i predivno uređeni za svečanost u Domu kulture

Svečano je danas u Pitomači, a povod je proslava Dana općine i svečana sjednica na koju su došli brojni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×