10.2 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
hzjz

Provedeno je ispitivanje kakvoće vode na Šoderici, Čingi Lingiju i Gabajevoj Gredi, evo rezultata
P

U uzorcima vode jezera provode se fizikalno-kemijske i mikrobiološke analize.

Ne propustite

Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, kao i svake godine, provodi ispitivanje kakvoće jezerske vode na podravskom području.

– Ispitivanje kakvoće površinske vode provodi se jednom mjesečno tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, odnosno za sezonu kupanja. Uzorkuje se voda na jezeru Šoderica na pet lokacija, na jezeru Čingi Lingi na dvije lokacije, te jezeru Gabajeva Greda, također na dvije lokacije – kažu nam iz Zavoda.

U uzorcima vode jezera provode se fizikalno-kemijske i mikrobiološke analize.

Prvo ispitivanje je provedeno dana 12. lipnja na području općine Legrad, Hlebine i Molve. Prema rezultatima ispitanih pokazatelja u uzorcima vode ekološko stanje ispitanih jezera je dobro, prema Uredbi o standardu kakvoće voda.

Ujedno, sva su jezera izvrsne kakvoće prema Standardima za ocjenu kakvoće vode nakon svakog ispitivanja, a koji su propisani Uredbom o kakvoći voda za kupanje.

Prema tome, bez problema i straha se možemo kupati na podravskom moru i jezerima i uživati u ljetu.

Drugo uzorkovanje provedeno je dana 7. srpnja, a analize su trenutno u tijeku. O rezultatima ovih analiza obavijestit ćemo Vas odmah po dobivanju istih.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

bogate nagrade

FOTO Sretnoj dobitnici nagradne igre KTC-a uručeni su ključevi nove Škode Fabia

Nova Škoda Fabia pronašla je svoju vlasnicu! Na nagradnoj igri KTC-a najsretnije je ruke bila Miljana Horvat iz Trnovca Bartolovečkog! Ključeve...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×