UZNEMIRUJUĆE

Provodi se istraga protiv muškarca koji je po Đurđevcu dilao marihuanu, nagovarao je druge da mu pomognu

Sumnja se na počinjenje produljenih kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droge.

10:25h
0
Ilustracija // Foto: Envato Elements

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 28-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenih kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droge.

Na stranicama Državnog odvjetništva RH stoji kako postoji osnovana sumnja da je 28-godišnjak od studenoga 2019. do rujna 2020. godine na više mjestu u Đurđevcu – čak i u blizini zgrade osnovne i srednje škole – najmanje 20 puta prodavao i na uživanje većem broju osoba davao marihuanu. Također, navode kako je nagovarao druge osobe da pronađu kupce za drogu ili je, pak, sami prodaju uz proviziju, od kojih su četiri osobe maloljetne.

– Osnovano se sumnja i da je u rujnu 2020. godine u svojem stanu u Đurđevcu i kod stambene zgrade u kojoj stanuje, a koja se nalazi ispred zgrade osnovne škole, u više navrata davao drugim osobama drogu marihuanu na konzumaciju – navodi DORH.

čitam...