12.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
poslovanje stranke

Prva godina županijskog HDS-a, Hrg: Gradit će se brza cesta, a cilj je da idem na živce političarima
P

Davor Vukmirić, prvi dopredsjednik HDS-a i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda osvrnuo se na brojne ostvarene projekte na području županije kao i na one koji će tek biti realizirani. 

Ne propustite

Prva je godina djelovanja županijskog HDS-a, a tim povodom danas je održana konferencija za novinare u novo uređenim prostorima stranke.

Prvu godinu su, kako kažu, posvetili otvaranju konkretnih problema i to nastavku gradnje brze ceste, razvoju vodoopskrbe i odvodnje, ukazivali su na pogrešne poslovne poteze vodstva tvrtke u državnom suvlasništvu te na problem rada nedjeljom, problem premalih plaća, itd.

Vjekoslav Indir, predsjednik Podružnice HDS-a naglasio je kako sve aktivnosti provode u političkoj vertikali, od lokalne, regionalne do nacionalne razine vlasti.

– Sve naše aktivnosti radili smo u sinergiji. Prvo je što smo pokrenuli je gradnja brze ceste. Vrijedno je ipak naglasiti da je dionica Križevci-Koprivnica uvrštena u program Hrvatskih cesta amandmanom saborskog zastupnika i zamjenika predsjednika HDS-a Branka Hrga. Aktivnosti su u tijeku i cesta se nastavlja graditi, što je službeno potvrđeno i od strane Hrvatskih cesta. Poseban doprinos državnih dužnosnika HDS-a, zamjenika predsjednika i prvog potpredsjednika HDS-a, Branka Hrga i Davora Vukmirića, odražava se u angažmanu rješavanja vodoopskrbe i odvodnje na području županije, od aglomeracija u naša tri grada do rješavanja problema po općinama i gradovima – rekao je Indir.

Foto: Ivan Balija
Vjekoslav Indir // Foto: Ivan Balija

Sve političke opcije shvatile su važnost gradnje brze ceste i pokrenule razne aktivnosti po tom pitanju, navodi.

Županijski HDS naglašava kako se javno usprotivio gašenju proizvodnje pekmeza u Podravki u Koprivnici i preseljenju iste u Varaždin, jer to nije u najboljem interesu gospodarskog napretka naše Županije.

– O tome je u nekoliko navrata saborski zastupnik Branko Hrg govorio u Hrvatskom saboru. Nazivali su nas i cirkusantima i osuđivali za izrečena mišljenja suprotna trenutno vladajućim – istaknuo je Indir.

HDS će se i dalje zalagati za povećanje plaća svim radnicima kao i za zakonsku regulativu rada nedjeljom te će nastaviti svoj rad na rješavanju problema, ali i jasnom ukazivanju na neprihvatljiva ponašanja svih onih čija su radna mjesta na bilo koji način vezana uz politiku.

Davor Vukmirić, prvi dopredsjednik HDS-a i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda osvrnuo se na brojne ostvarene projekte na području županije kao i na one koji će tek biti realizirani.

– Svi projekti koji se odvijaju u županiji nisu uvjetovani političkom opcijom. Dvije aglomeracije bile su u problemima, no na korak su za potpisivanje ugovora. Đurđevcu smo isto pomogli, a Križevci su također na dobrom putu. Dovršili smo projekt u Goli, Sv. Petru Orehovec, Sv. Ivanu Žabno. Velika sredstva se ulažu u infrastrukturu te iskazujem svoje ogromno zadovoljstvo – naglasio je Vukmirić.

Foto: Ivan Balija
Davor Vukmirić // Foto: Ivan Balija

Branko Hrg, zamjenik predsjednika HDS-a i zastupnik u Hrvatskome saboru izrazito je ponosan na rad stranke kao i na mnoge projekte.

– U Hrvatskoj nije uobičajeno da političari govore o konkretnim problemima. Mi stvaramo vertikalu od lokalne do nacionalne razine. Od nas idu programi. HDS sudjeluje u donošenju odluka na nacionalnoj razini. Imamo u vidu svoju snagu, no pokušavamo biti realni, imamo dva zastupnika u Saboru. Ja smatram da dobro poznajem problematiku lokalne samouprave, znam što ljudima treba i kako im pomoći. Moramo imati utjecaj na institucije da nam bude bolje u županiji. Ne gledamo tko je iz koje političke opcije. Otvoren sam svakom čovjeku i to dokazujem na terenu. Otvarali smo niz životnih tema i na njima aktivno radili. Raduje me da se nakon otvaranja pojedine teme ona počinje i živjeti. U Zagrebu djelujemo da nama bude dobro. Danas konačno svi govore u županiji o potrebi izgradnje brze ceste kao prioritetu i to mi je izrazito drago – rekao je Hrg.

Foto: Ivan Balija
Branko Hrg // Foto: Ivan Balija

Naglašava kako mu je želja da se napokon krene s gradnjom brze ceste.

– Natječaj će biti raspisan ove godine. Što se tiče vodoopskrbnih projekata možemo računati na gospodina Vukmirića. Mi uvijek obilazimo teren da vidimo radi li se na onome gdje su osigurana sredstva. Moj cilj je da idem na živce kolegama političarima jer želim da radimo svi zajedno za dobrobit – zaključio je Hrg.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira napravila pravi party, svojom vatrenom energijom “prodrmala” sve

U Pitomači se slavi Vidovo i Dani općine, a Indira Forza dobro je "prodrmala" mještane na prvom koncertu vikend...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×