19.9 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Prva Likovna kolonija u EU a 7. po redu na Ješkovu
P

Ne propustite

Tradicionalno svake godine, na jezeru Ješkovu kraj Gole održava se likovna kolonija, u organizaciji Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije iz Koprivnice, općine Gola i likovne udruge ”Motacilla alba” iz Ješkova. Ovo je za redom 7. tradicionalna kolonija, a prva u Europskoj uniji, čija je članica od nedavno i Hrvatska. Kolonija je bila nacionalnog karaktera, a koja se održala prošle subote, točnije 28. srpnja, na njoj je sudjelovalo 20-ak umjetnika iz Hrvatske i Europe, koji su ukupno donirali 23 djela.

U prekrasnoj prirodi okruženi mirisima vode i labudovima, te u ugodnoj atmosferi dobrog društva i dobre hrane pod okriljem ješkovečke udruge ”Motacilla alba”, i tajnice Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, Ive Lukčin, lako su se stvarala djela i sklapala prijateljstva, a muzike i plesa nije nedostajalo. Predsjednik istoimene Udruge svima znani kao ‘ataše’ za multikulturalna pokretanja onoga područja, a čije granice premašuju i državne sfere, Dragutin Ciglar Lao, naglasio je kako mu je važno stvoriti prvenstveno domaćinsku atmosferu, kakva i dolikuje u ovom predivnom prirodnom okolišu, čijoj ljepoti je samo nebo granica.

Stvorena djela će se koristiti u humanitarne svrhe za dobrobit Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, istaknuo je njezin voditelj i predsjednik Slavek Kuzmić, jer su financijski izvori sve više ograničeni, izazvani gospodarskom krizom, stoga i svaka mala pomoć u bilo kojem obliku dobro dođe.

Likovni stvaratelji koji su dali svoj doprinos ovoj koloniji su: Alojz Horvat, Zvonko Košćak Ljerka Bojkovski, Milena Petković, Josip Gregurić, Darko Vratić, Zvonko Košćak, Melinda Sokač, Jerak Jaroslav, Kristina Mandić, Štefanija Varović, Zorka Forko, Ivica Mohenski, Đuro Belušić, Zvonimir Krancelbinder, Alen Đerek, Zvonimir Sigetić, Marta Rušak, Paula Hrpalo i Danijel Jakopanec.

Koloniju je zvanično otvorio, saborski zastupnik i načelnik Općine Gola, Stjepan Milinković dr, prisutnima su se još obratili predsjednik Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije iz Koprivnice Slavek Kuzmić te domaćin i predsjednik udruge ”Motacilla alba”Dragutin Ciglar Lao.

{vsig}kultura/07-2013/130729-jeskovo{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Matija Cvek svojim zaraznim hitovima pokazao zašto rasprodaje koncerte po Hrvatskoj

Matija Cvek, jedan od trenutno najpopularnijih izvođača na hrvatskoj estradi, uveličao je proslavu Dana općine u Pitomači. Cvek ne silazi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×