4.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Prvih godinu dana mandata aktualne županijske vlasti
P

Ne propustite

Osvrt na prvih godinu dana mandata aktualne županijske vlasti bila je tema konferencije za novinare koja se u srijedu, 7. srpnja, održala u prostorijama Koprivničko-križevačke županije. Uz župana Darka Korena, te zamjenike župana Ivana Pala i Darka Sobotu, konferenciji su bili nazočni pročelnici upravnih odjela i ravnatelji županijskih ustanova.

Župan Koren se na samom početku osvrnuo na školstvo i zdravstvo: „ Možemo reći da su nam u proteklih godinu dana školstvo i zdravstvo bile djelatnosti koje smo nastojali održavati na predviđenom nivou bez obzira što je došlo do gospodarske krize. Nije nevažno i to što su nam prihodi u 2009. godini bili na razini prihoda od 2008. To je naravno uz kreditno zaduživanje argument da možemo za isti novac realizirati puno više infrastrukturnih projekata. U školstvu smo pred dovršetkom izgradnje sportske dvorane u Đurđevcu i Goli, a posebno nas veseli što su puštene u korištenje dvorane u Novigradu Podravskom i Koprivničkim Bregima. Čeka nas još izgradnja zgrade osnovne škole u Kalinovcu, ali i saniranje krovišta škole u Molvama, izgradnja dvorana u Orehovcu i Kalniku. Što se tiče zdravstva, drago nam je da je laboratorij u Koprivnici primio prestižni certifikat jer smo i mi pomagali u realizaciji te visoke kvalitete usluge, a opremljen je i laboratorij u Domu zdravlja u Križevcima, te nastavljena praksa pomoći starijim osobama u kući koju mislimo ove godine podići na još viši nivo.” – kazao je župan Koren i bitnim također istaknuo poticanje poduzetništva kroz kreditne linije, ali i kroz brojne projekte koje Županija ostvaruje zajedno s Razvojnom agencijom PORA u korištenju financijskih sredstava iz Europske unije.

 

„Puno je učinjeno na međuregionalnoj, pa usudim se reći i na međunacionalnoj suradnji, jer znamo da je to dobra priprema za ono što nas čeka kada uđemo u EU„ – komentirao je župan. Odgovorio je i na novinarska pitanja vezana uz projekt autoceste te izdvojio kako je to jedan od rijetkih prometnih projekata koji se i dalje nastavlja, samo uz nešto sporiju dinamiku.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×