koprivnička umjetnička škola

Prvih mjesec dana nove ravnateljice

09:30h
0
Ariana Šandl // Foto: Adela Zember
Ariana Šandl // Foto: Adela Zember

Želja mi je da se Koprivnica otvori za natjecanja i da mi kao škola budemo njihovi organizatori i domaćini. U planu su i edukacije učenika, ali i profesora, od strane vrhunskih stručnjaka koji bi dolazili u našu školu. Voljela bih da postanemo svojevrsni Centar izvrsnosti za gitarski odjel jer smo po tome najprepoznatljiviji – objasnila je Ariana Šandl.

Ariana Šandl na mjestu ravnateljice koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pintarić nešto je više od mjesec dana. Tom prilikom porazgovarali smo o aktivnostima, obavezama i planovima.


– Zanimljivo je, dinamično i ima puno posla. Trenutno rješavam tekuću problematiku, a to su prije svega natjecanja naših učenika – rekla je A. Šandl i objasnila kako pogotovo gitarski odjel bilježi vrhunske rezultate.

Usto, već sada su aktualne pripreme za završne ispite, ali i za upise novih generacija učenika.

– Cilj nam je privući što više učenika u prvi pripremni razred koji obuhvaća učenike od šestih do osmih razreda osnovne škole koji su željni upisati glazbenu školu, ali su starije dobi pa ne mogu pohađati svih šest godina. Obići ćemo sve škole s programima – istaknula je.

Kako bi privukli što veći broj učenika, i to na one manje popularne smjerove od klavira i gitare, u svibnju će organizirati Tjedan glazbe i plesa, odnosno tjedan otvorenih vrata koji će biti bogat koncertima učenika.

Što se tiče samog nastavnog plana i programa, kaže, on ne dopušta velike promjene jer je donesen prošle jeseni i takav kakav jest treba se provesti do kraja tekuće školske godine. Međutim, najavljuje velike planove za iduću godinu.

– On će svakako biti bogatiji. Želja mi je da se Koprivnica otvori za natjecanja i da mi kao škola budemo njihovi organizatori i domaćini. U planu su i edukacije učenika, ali i profesora, od strane vrhunskih stručnjaka koji bi dolazili u našu školu. Voljela bih da postanemo svojevrsni Centar izvrsnosti za gitarski odjel jer smo po tome najprepoznatljiviji – objasnila je A. Šandl.

Dodala je kako je najveći problem škole nedostatak prostora, odnosno koncertne dvorane. Iako je rješenje tog nedostatka bilo predviđeno projektom po modelu javno-privatnog partnerstva i to preuređenjem koprivničke sinagoge, novim državnim proračunom za 2016. godinu za ovaj projekt nisu predviđena sredstva.

– Trenutno smo u Domoljubu i zahvaljujući njima održavamo programe. Usto, ta dvorana ima pravi koncertni klavir, a naši učenici tamo idu s užitkom. Jedno od rješenja bio bi i koprivnički Dom mladih gdje mi imamo svoje četiri učionice – kazala je A. Šandl.

Hoće li se i kada stvari promijeniti ostaje tek za vidjeti, a dotad, kaže A. Šandl, prilagođavaju se i snalaze.

čitam...