9.3 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Obljetnica

Pučko otvoreno učilište Koprivnica slavi 25. godina djelovanja, pripremljen je bogat program
P

Tijekom dana posjetitelji „Domoljuba“ moći će se informirati o obrazovnim i kulturnim programima, a navečer se nasmijati uz predstavu „Hotel 'Slobodan promet'“ u produkciji Doma kulture „Kristalna kocka vedrine Sisak“, Glumačke družine „Kazališta 21“ iz Siska

Ne propustite

Pučko otvoreno učilište Koprivnica organizira Dane otvorenih vrata povodom 25. obljetnice djelovanja Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica pod ovim nazivom.

– Pučko otvoreno učilište Koprivnica jedno je od najstarijih učilišta u Hrvatskoj. Nastalo je u zgradi čuvenog „Domoljuba” koju su sa otprilike 220 individualnih doprinosa izgradili 1919. tadašnji obrtnici. Zgrada „Domoljuba” ime je dobila po Hrvatskom pjevačkom društvu te je isprva služila amaterskoj djelatnosti u kojoj su nastupali pjevački zborovi i održavali se zabavni programi za građane. „Domoljub“ je velikom broju generacija sinonim za kulturni život grada Koprivnice. Tijekom svoga razvoja prelazi u suvremeniji oblik narodnog sveučilišta koje poslije Drugog svjetskog rata ima dvije kino dvorane („Velebit” i „Domoljub”) i nastavlja svoju aktivnost u području obrazovne djelatnosti odraslih te kao središte kulturnih aktivnosti – podsjećaju iz Pučkog otvorenog učilišta.

Dane otvorenih vrata obilježit će 19. travnja predstavom „Mreža“ Teatra Tirena koja u sklopu Dana medijske pismenosti igra za učenike Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“, Osnovne škole „Podolice“, Osnovne škole „Braća Radić“ i Osnovne škole „Đuro Ester“. Tijekom dana posjetitelji „Domoljuba“ moći će se informirati o obrazovnim i kulturnim programima, a navečer se nasmijati uz predstavu „Hotel ‘Slobodan promet’“ u produkciji Doma kulture „Kristalna kocka vedrine Sisak“, Glumačke družine „Kazališta 21“ iz Siska.

Dani otvorenih vrata nastavit će se i u narednom tjednu, pa ćemo tako u srijedu, 24. travnja 2024., u zgradi na Trgu bana Jelačića 6 u 18.30 sati predstaviti priručnik za polaznike „Tri, čet’ri, stop…“ koji je izradila vanjska suradnica, magistra psihologije Katarina Pecek.

– Ovaj priručnik osmišljen je kao radna bilježnica za rad na sebi koji će nam poslužiti kao podrška kad „zapnemo“ i ne znamo otkuda krenuti brinuti o svom mentalnom zdravlju. Nakon predstavljanja priručnika, posjetitelji će moći razgledati izložbu krojačkih radova nastalih tijekom tečaja krojenja i šivanja koji u POU Koprivnica vodi Vlasta Puklavec – najavljuju iz Pučkog otvorenog učilišta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jeste li znali?

Kako držite novac u novčaniku? To otkriva hoćete li se obogatiti

Prema nekim vjerovanjima, nije nimalo svejedno jesu li novčanice u vašoj lisnici uredno posložene ili zgužvane i nemarno nagurane. Neuredan novčanik blokira...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×