9.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

“Rekorder” vikenda vozio pod utjecajem alkohola od 3,28 promila
"

Ne propustite

Tijekom vikenda, od 11. do 14. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su oduzima i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti. Jednu prometnu nesreću prouzročio je vozač pod utjecajem alkohola.

 

Utvrđena su 83 prometna prekršaja, od čega 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 18 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Tijekom vikenda u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je 12 vozača. Uhićena su četiri vozača, a protiv dva su provedeni žurni prekršajni postupci. Jedan vozač je predan u zatvor u Bjelovar.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 13. srpnja, u 22.15 sati u Ulici Matije Gupca u Peterancu, kada je 48-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,28 g/kg. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a protiv njega će biti proveden žurni prekršajni postupak.

Najveća brzina kretanja vozila izmjerena je u petak, 11. srpnja, u 15.05 sati u Bukovju Križevačkom, kada se 53-godišnji vozač teretnog automobila kretao brzinom od 97 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

Dobro je podsjetiti: oprezno u prometu!

Prilikom vožnje u slijedu, te prilikom pretjecanja i obilaženja ostalih sudionika u prometu, potrebno je voditi računa o dovoljnoj udaljenosti između vozila odnosno osigurati sigurnosni razmak između dva vozila, odnosno vozila i pješaka.

Upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola povećava mogućnost događanja prometne nesreće, stoga podsjećamo vozače da nakon konzumiranja alkoholnih pića ne upravljaju vozilima.

Vozače bicikala molimo da za svoje kretanje koriste biciklističke staze/trake. Vozače bicikala molimo da budu izrazito oprezni prilikom silaska s bicikla kako bi se izbjeglo padanje i ozljeđivanje vozača.

Kako određeni broj poljoprivrednika još nije predao žito u silose, vozače ostalih motornih vozila molimo da u zonama mjesta otkupa i predaje žita u silose budu oprezni. Vozače traktora molimo da poštuju prometne propise i prometne znakove, te da pravovremeno uključivanjem pokazivača smjera najave svoju namjeru promjene smjera kretanja i da prije započinjanja same radnje skretanja vozilima provjere da li su ih druga vozila, koja su se kretala iza njih u istom smjeru, već počela pretjecati, te sukladno tome pričekaju ili izvrše radnju skretanja.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×