31.5 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

“Srce veće od ruku” – najbolja predstava 20. Festivala glumca gostuje u Domoljubu
"

Ne propustite

U Domoljubu ovog ponedjeljka (2.6.) u 19:30 možete uživati u iznimnom dramskom ostvarenju splitskog autora Elvisa Bošnjaka, kazališnoj predstavi „Srce veće od ruku”, koja je osvojila nagradu “Vanja Drach” na 20. Festivalu glumca 2013. za najbolju predstavu u cjelini, dok je Anastasija Jankovska osvojila nagradu “Fabijan Šovagović” za najbolju glumicu.

Priča govori o dva bračna para koji se nalaze usred ljubavnog četverokuta. U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa svaki od njih stvara potpuno imaginarni odnos, živeći tako više u mašti s osobom koju nemaju, nego s osobom za koju ih veže stvaran život. Tako i ne primjećuju da njihov partner živi isti problem i da ih više stvari veže no što ih dijeli. Njihova ljubav postaje paranoičan strah jer je ona za njih gubitak prava na ljubav, prava na život. Njihova opsesija prerasta u gubitak identiteta. Prepoznati osobu s kojom dijele stvaran život doći će kao ljekovito odrješenje. Srce veće od ruku dio je Bošnjakove trilogije o muško-ženskim odnosima.

U nju spada još drama Hajdemo skakati po tim oblacima, koja je izvedena u HNK-u Split u režiji Nenni Delmestre, te Voljeni i mrtvi, prema kojoj je autor, u suradnji s Igorom Mirkovićem, napisao scenarij za film Noćni brodovi. Elvis Bošnjak autor je i jedne od najznačajnijih hrvatskih drama u prošlom desetljeću “Nosi nas rijeka”.

U predstavi „Srce veće od ruku” glume Anastasija Jankovska, Petra Kovačić Pavlina, Vladimir Posavec Tušek i Elvis Bošnjak.

Ulaznice po cijeni od 35 kuna možete kupiti na blagajni Domoljuba ili rezervirati na broj telefona 222 390.

 

Iz kritika:
“Prava dramska poslastica o ljubavnom četverokutu u kojoj je dramski tekst Elvisa Bošnjaka do tankoćutnih detalja razotkrio duboke unutarnje moralne i fizičke dileme i muke što ih takvi zabranjeni odnosni poput nabujalih rijeka doplave, istodobno budeći u ženama i muškarcima, grešnim i poligamnim smrtnicima svu razornu silinu žudnje, privlačnosti, osjećaja i želja, koje nažalost neizostavno prate tjeskobe, strahovi, razočarenja, stid, nemir i melankolija….” Mirjana Maroević, Kazalište.hr

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni traže prve bodove na Euru, utakmica se prati bez daha, pogledajte atmosferu

Nakon pomalo razočaravajuće utakmice protiv Španjolske, Vatreni danas traže prve bodove na Euru protiv Albanije. Kao i uvijek, imaju veliku...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×