18.5 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
srce podravine

Radi se na pripremama za obnovu Zrinskog trga, evo što je u planu
R

Ne propustite

U koprivničkoj Gradskoj upravi intentzivno se radi na pripremama koje vode prema obnovi Zrinskog trga.

Kao što nam je rekao Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, ovaj mjesec provest će se arhitektonsko-urbanistički natječaj.

– Podrazumijeva to rekonstrukciju Zrinskog trga i Trga bana Josipa Jelačića u Koprivnici. Natječaj će se provoditi u skladu sa važećom zakonskom regulativom odnosno prema Pravilniku o natječajima s područja arhitekture, urbanizma, unutarnjeg uređenja i uređenja krajobraza. Navedeno podrazumijeva u prvom koraku odabir provoditelja natječaja te izrađivača natječajnog elaborata – objašnjava nam pročelnik Golubić.

Tiskovna konferencija grada Koprivnice
Tomislav Golubić // Foto: Ivan Brkić

Natječajni elaborat odnosno program samog natječaja biti će podloga za raspisivanje arhitektonsko urbanističkog natječaja koji će rezultirati radovima od kojih će sukladno ocjenama ocjenjivačkog suda biti odabrano novo rješenje gradskog trga.

Po odabiru rješenja pristupiti će se izradi daljnje projektne dokumentacije i provođenju predmetnih radova.

– Očekivano vrijeme za provođenje arhitektonskog natječaja je šest mjeseci, a nakon toga izraditi će se projektna dokumentacija, ishoditi potrebne dozvole. Planirano je ishođenje građevinske dozvole do kraja iduće godine, nakon čega će se raspisati natječaj za izvođenje radova – ističe pročelnik Golubić.

Podsjetimo, revitalizacija gradskog parka napravljena je zapravo kao uvod u obnovu središnjeg trga. Uređen je park, postavljene nove klupe i rasvjeta.

Dječje igralište u parku // Foto: Matija Gudlin

Osim toga, uređeno je i dječje igralište s najmodernijim spravama za igru, kao i sportsko igralište uz OŠ Antun Nemčić Gostovinski koje krase sportski tereni za nogomet, rukomet, košarku, tenis, badminton, ali i ono najvažnije ‘nikunula’ je prva prava atletska staza u gradu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jadna životinja

UPRAVO Vozač mercedesom naletio na srnu, životinja nije preživjela, policija na mjestu događaja

Kako upravo doznajemo od našeg reportera, dogodio se nalet na divljač na prometnici između Đurđevca i Šemovaca. Vozač mercedesa na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×