2.4 C
Koprivnica
Subota, 2. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Još malo

RADI SE! Plenković najavio da će brza cesta doći do Koprivnice do kraja 2030. godine: “Treba do kraja riješiti dokumentaciju i dozvole”
R

Da izgradnje ceste prema Koprivnici nije upitna potvrdio je i ministar Butković koji je kazao kako financiranje neće biti problem

Ne propustite

Kao što smo pisali, premijer Andrej Plenković je s ministrima danas bio u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji.

Na sastanku u Županijskoj upravi govorilo se o brojnim projektima koji se provode na području županije, poput 2. kolosijeka pruge od Križevaca do mađarske granice, aglomeracijama Koprivnica, Križevci i Đurđevac, izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica te izgradnji dionice brze ceste Križevci – Kloštar Vojakovački.

Što se tiče dugoočekivane brze ceste, Plenković je naglasio kako će projekt izgradnje brze ceste do Koprivnice biti realiziran do kraja 2030. godine te kako je potrebno do kraja riješiti svu dokumentaciju kako bi se ishodile potrebne dozvole. Da izgradnje ceste prema Koprivnici nije upitna potvrdio je i ministar Butković koji je kazao kako financiranje neće biti problem.

Od ostalih projekata, župan Koren spomenuo je projekt Novi početak u sklopu kojeg je Županija izgradila sklonište za žrtve obiteljskog nasilja, revitalizaciju dvorca Inkey, izgradnju Srednje škole Koprivnica, izgradnju Centra za palijativnu medicinu i liječenje boli u sklopu OB Koprivnica, Termalne toplice u Kloštru Podravskom, Terminal za kombinirani/ intermodalni transport KŽ te na nacionalni projekt izgradnje brze ceste od Kloštra Vojakovačkog do Koprivnice.

– Na sastanku je tražena podrška predsjednika Plekovića i Vlade RH za izgradnju Učeničkog doma u Koprivnici i Studentskog doma na prostoru Kampusa, izgradnje Srednje škole Koprivnica, kao i glede sanacije bivše praonice vagona na prostoru Botova, za što je županijski Stožer već ranije zatražio nadzor Državnog inspektorata – kažu iz Županije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

BLAGDAN

Općina Ferdinandovac pripremila darove za mališane

Općina Ferdinandovac u povodu blagdana svetog Nikole i ove će godine darivati mališane sa svog područja. Podjela dječjih darova je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti