PRVA U NIZU

Radionica Ateliera Koprivnica u Domu za starije i nemoćne, uz slikaricu Ivu Bolfek korisnici su slikali mrtvu prirodu

Sljedeća planirana radionica održava se 10. prosinca u 13 sati u Domu za starije i nemoćne pod vodstvom Ivana Gundića, a nosi naziv "Kako čitamo fotografiju?".

08:39h
0
Foto: Petra Travinić

U prostorima Doma za starije i nemoćne održana je likovna radionica pod vodstvom mag. likovne pedagogije Ive Bolfek, članice udruge Atelieri Koprivnica. Radionica je održana u utorak, 3. prosinca, a voditeljica je korisnicama Doma za starije i nemoćne predstavila temu tonskog stupnjevanja boja u slikarstvu. Motiv kojim su se bavile je mrtva priroda. Polaznice radionice veoma su uspješno savladale slikanje predmeta prema promatranju i tonsku modelaciju.

To je bila prva u nizu radionica u sklopu projekta Ateliera Koprivnica “Umjetnost: polje komunikacije, uključivanja i povezivanja”, čiji je cilj jačanje suradnje s udrugama i ustanovama koje se bave ranjivim skupinama u društvu te inkluzija publike koja nije često i dovoljno u doticaju sa suvremenom umjetnošću. Program se provodi u suradnji s tri udruge i ustanove s područja grada Koprivnice, Udrugom Latice, Domom za starije i nemoćne Koprivnica i Udrugom Roma Korak po korak.

Radionice su usmjerene na upoznavanje polaznika sa suvremenom umjetnošću, likovnim tehnikama, novim medijima i multimedijalnim pristupom u umjetnosti, osmišljavanjem koncepta i temama umjetničkog rada, vizualnim prikazima neke određene teme, vezama sadržaja i forme likovnog djela, nastankom likovnih radova u okružju ateljea, specifičnostima pojedinih tehnika i novih medija.

Sljedeća planirana radionica održava se 10. prosinca u 13 sati u Domu za starije i nemoćne pod vodstvom Ivana Gundića, a nosi naziv “Kako čitamo fotografiju?”.

– Zainteresirane polaznike molimo da na radionicu ponesu svoju najdražu fotografiju – poručili su organizatori.

 

 

čitam...