24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Radionice modernih cirkuških vještina od idućeg tjedna u Varaždinu
R

Ne propustite

Već idući tjedan u Varaždin stižu svjetske zvijezde uličnog teatra, poznata francuska skupina Capilo Tractee održat će idući tjedan besplatne kreativne radionice modernih cirkuških vještina, kao dio projekta Cirkus kao način života (Circus as way of life).

Projekt je financiranog od strane Europske komisije, putem programa “Kultura 2007-2013” za standard 1.2.1, pod nazivom “Projekti suradnje”.Osim u Varaždinu program se usporedno odvija u Novom Sadu, Gračanici i Tirani, a svugdje gdje su radionice dosad održane, imale su veliki odaziv i polučile su sjajan uspjeh.

Radionice će uključivati vještine i tehnike žongliranja, akrobacije i scenskog pokreta, gdje će mladi ljudi imati prigodu naučiti i steći praktično provjerene moderne tokove ulične umjetnosti, u neposrednom kontaktu sa vrhunskim svjetskim profesionalcima u ovim disciplinama.

Poseban dio radionica biti će posvećen kreativnoj upotrebi recikliranih materijala u umjetničke svrhe konkretno – za izradu prevoznog sredstva za ulične parade.

Ulična parada polaznika radionice i umjetnika, kao rezultat desetodnevnog rada biti će dio programa ovogodišnjeg Špancirfesta i predstavit će se posjetiteljima u nedjelju 25. Kolovoza.

Među četiri predavača na ovim radionicama sudjelovat će i poznati umjetnik u akrobacijama na pneumatskim štulama, David Ragot, koji je član Malabara, skupine koja je svojim kreacijama i vještinama, oduševljavala posjetitelje Špancirfesta posljednje dvije godine..

Najboljih 20 sudionika radionica, u suradnji sa najboljim polaznicima istih radionica iz Srbije, Kosova i Albanije, formirat će samostalnu umjetničku grupu, koja će nastupiti na nekoliko tipskih manifestacija u toku trajanja projekta. Članovi novoformirane grupe imati će priliku nastaviti raditi i nastupati zajedno i po završetku projekta

Radionice će se održavati već od idućeg četvrtka, odnosno od 15.-25.kolovoza, svakim danom od 10 do 17 sati u gradu Varaždinu.

Prijaviti se mogu svi stariji od 15 godina. Prijava mora sadržavati ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do srijede 14. kolovoza na mail adresu info@spancirfest.com.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×