19.3 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Novo suđenje

Radnik iz Podravine prije sedam godina na poslu ostao bez ruke, još uvijek nitko nije kriv
R

Predmet je vraćen na ponovno suđenje te je Općinski sud u Koprivnici upućen da otkloni nedostatke.

Ne propustite

Jedan je, danas 60-godišnji Podravac, na radnom mjestu ostao bez dijela ruke, amputirana mu je cijela podlaktica. Sud se protiv direktora i firme vodio godinama, a kako doznajemo, Općinski sud u Koprivnici stava je da nema dokaza da su oni za to odgovorni.

No, odvjetništvo se žalilo na tu, kako su naveli – krivu presudu, pa je Županijski sud u Osijeku usvojio njihovu žalbu. Sud je odmah ukinuo presudu kojom je Općinski sud u Koprivnici oslobodio optužbe hrvatskog državljanina (41) i trgovačko društvo za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Vjezba Kalnik ostao bez ruke
Foto: Ilustracija

– Inače, optužnicom se okrivljenika tereti da je u lipnju 2017. godine, u mjestu nedaleko Đurđevca, kao direktor okrivljenog trgovačkog društva propustio provesti propisane mjere zaštite na radu na radnom mjestu 60-godišnjaka koji je uslijed toga zadobio tešku ozljedu s posljedicom amputacije podlaktice – navode u ODO-u.

Ističu kako je Županijski sud u Osijeku prihvaćanjem argumenata iz žalbe utvrdio da je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio bitne činjenice.

– Odluka o oslobađanju okrivljenika od optužbe pogrešna je i neodrživa. Predmet je vraćen na ponovno suđenje te je Općinski sud u Koprivnici upućen da otkloni nedostatke na koje mu je ukazao viši sud i da pravilno utvrdi bitne činjenice – kazuju tužitelji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×