11.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zasluženo

Radnike Podravke razveselit će božićnica i godišnja nagrada u iznosu od 3000 kuna
R

Dogovoreno je i povećanje jednokratnog dodatka na plaću prigodom Uskrsa za 50 posto, s dosadašnjih 400 na 600 kuna neto. Vrijedi istaknuti kako je Podravkinim radnicima s najnižom plaćom ista već s 1. listopada povećana za oko 1.000 kuna neto.

Ne propustite

Radnicima društava Grupe Podravka u Hrvatskoj isplatit će se božićnica u vrijednosti od 1.500 kuna neto, pri čemu će iznos od 1.000 kuna bit će isplaćen u novcu u prosincu s plaćom za studeni, dok će preostali iznos od 500 kuna radnici dobiti u obliku dara u naravi, javljaju iz kompanije.

Napominju da je odluka o isplati božićnice donesena u skladu s odredbama Kolektivnog ugovora za Grupu Podravka i u dogovoru sa sindikatima o načinu isplate jednokratnog dodatka na plaću prigodom Božića za 2018. godinu.

Isto tako, Uprava Podravke je donijela i odluku o isplati godišnje nagrade radnicima za uspješno poslovanje u 2018. godini i to u vrijednosti od 1.500 kuna neto.

Iznos od 1.000 kuna bit će isplaćen do 21. prosinca 2018. godine, a preostali dio nagrade u vrijednosti od 500 kuna radnici će dobiti u obliku dara u naravi. Godišnja nagrada isplaćuje se kao stimulacija za doprinos radnika ostvarenju ovogodišnjih poslovnih rezultata koji predstavljaju najbolji operativni rezultat u dugogodišnjoj povijesti Podravke.

Tako će radnici uz mjesečnu plaću u prosincu, dodatno primiti ukupno 3.000 kuna neto.

Uprava Podravke i ovim putem želi zahvaliti na zalaganju i trudu svim radnicima koji svakodnevno ulažu u rast i razvoj kompanije.

– Ključ našeg uspjeha su upravo naši vrijedni zaposlenici koji uvijek nesebično svoj trud i znanje ulažu u razvoj, proizvodnju i plasman naših proizvoda i brandova na više od 60 tržišta diljem svijeta. Znamo da se svako ulaganje u zaposlenika višestruko vraća kompaniji i kontinuirano radimo na povećanju zadovoljstva naših zaposlenika. Da u tome uspijevamo, potvrđuju i nedavno uspješno završeni pregovori o izmjenama kolektivnog ugovora kojima smo značajno poboljšali materijala prava naših zaposlenika te povijesno dobri poslovni rezultati ostvareni u ovoj godini – istaknuo je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

Iz Podravke također podsjećaju da s 1. siječnja 2019. godine započinje primjena izmijenjenog Kolektivnog ugovora Grupe Podravka čime se dodatno poboljšava materijalni status i prava radnika. Među dogovorenim izmjenama, između ostalog, je povećanje osnovice plaće na 1880 kuna i fiksnog dodatka na 470 kuna, a isplaćivat će se i naknada troškova mjesnog prijevoza u iznosu od 170 kuna neto. Također, poslodavac će godišnje za svakog radnika uplaćivati svojevrsnu štednju od 1.000 kuna neto u 3. mirovinski stup, proporcionalno broju mjeseci koje radnik provede u radnom odnosu.

Pored toga, povećat će se iznosi jubilarnih nagrada te će se povećati i novčana pomoć u slučaju smrti člana uže obitelji s dosadašnjih 2.500 na 3.000 kuna neto. Dogovoreno je i povećanje jednokratnog dodatka na plaću prigodom Uskrsa za 50 posto, s dosadašnjih 400 na 600 kuna neto. Vrijedi istaknuti kako je Podravkinim radnicima s najnižom plaćom ista već s 1. listopada povećana za oko 1.000 kuna neto.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

RASPJEVANE SESTRE

[eTV] Koprivničke medicinske sestre prave su pjevačke zvijezde: U naš se zbor može uključiti tko god želi, nema audicije, bitna je samo volja

Nastupom na javnoj televiziji, o čemu smo pisali, medicinske sestre iz koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek ušle su u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×