24 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ušteda energije

Radno u Drnju, općinsko središte i vrtić dobivaju novu vizuru, a dio koji su koristili vatrogasci novu namjenu, znamo i koju
R

Prošle godine izgrađen je novi amfiteatar sa šetalištem u parku, a osim toga, u potpunosti je rekonstruirana zgrada u kojoj se nalazi vrtić i poštanski ured, dok se u dijelu zgrade gdje je bio vatrogasni dom priprema prenamjena prostora

Ne propustite

Stanovnici Drnja ove će godine slaviti 30. rođendan svoje općine, a proslava će im svakako uz nove vizure općinskog središta ostati u posebnom sjećanju. Radovi se u centru Drnja provode već duži period i konačno su pred ulaskom u finiš. Prema očekivanjima općinskog načelnika Petra Dombaja, sve bi trebalo biti gotovo u svibnju kada će skele i radnici otići iz centra naselja.

– Radovi na energetskoj obnovi napreduju bolje od očekivanoga, trenutno su na nekih 60 posto. Veseli nas da će uz velike uštede energije, koje će se postići postavom nove ovojnice debljine 15 centimetara, centar Drnja dobiti još jednu uređenu građevinu, a to je u potpunosti rekonstruirana zgrada vrtića. Trenutno imamo mjesta za četiri grupe, tri su potpuno popunjene, a za još jednu prikupljamo kandidate. Iz godine u godinu rastemo, sad smo na više od 60 domaćih polaznika, uvijek pokušavamo na vrijeme planirati stvari, ne gradimo ništa za jednu namjenu nego gledamo da bude višenamjenska – pojasnio je načelnik Dombaj.

Podsjetimo, prošle godine izgrađen je novi amfiteatar sa šetalištem u parku, u potpunosti je rekonstruirana zgrada u kojoj se nalazi vrtić i poštanski ured, dok se u dijelu zgrade gdje je bio vatrogasni dom priprema prenamjena prostora.

Svečana sjednica Drnje
Dombaj (u sredini) s prvim suradnicima // Foto: Ivan Balija

– Postoje dvije ideje oko uređenja ovog prostora, jedna je da bi se u njemu mogle provoditi dječje aktivnosti pa ćemo još provjeriti kakve su potrebe vrtića, a druga je pretvaranje prostora u stan koji bi Općina u budućnosti mogla davati na korištenje liječnicima ili osobama koje će biti od značaja za općinu i za to imati potrebu – veli Dombaj.

Radovi na zgradi vrijedni su 80 tisuća eura, od čega je 20 tisuća eura odobreno od Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a ostatak je prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja.

– Završetak radova planiran je za drugu polovicu svibnja, a mi već pripremamo druge projekte – najavio je načelnik.

Radovi, Drnje centar
Foto: Ivan Balija

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Imitiranje prirode

FOTO/VIDEO Dragicu permakultura vodi u sađenju vrta: Biljke štite jedna drugu, a imam i trik za puževe

Znate li što je permakultura? Dragica Strmečki iz Koprivnice sa sestrom Josipom ove je godine po prvi put posadila...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×