24.1 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kolegij gradonačelnika

Radovi na biciklistčkoj stazi kreću u travnju, građani će dobiti kante za biorazgradivi otpad, a konačno će biti i asfaltirana prometnica Male Sesvete-Velike Sesvete
R

Grad Križevci će u suradnji sa Županijskom upravom za ceste zajednički asfaltirati županijsku cestu u dužini od 2000 metara u Velikim Sesvetama, a koja nije obuhvaćena projektom modernizacije nerazvrstane ceste. Zahvaljujući tom projektu modernizacije ceste Male Sesvete - Velike Sesvete, asfaltirat će se dionica dužine oko pet kilometara, a vrijednost projekta je 4,7 milijuna kuna.

Ne propustite

U križevačkoj Gradskoj upravi održana je još jedna sjednica Kolegija gradonačelnika na kojoj je razmatrano 16 točaka dnevnog reda.

Jedna od važnijih bila je rasprava o prijedlogu Statutarnih izmjena i dopuna Statuta Grada Križevaca koje je predstavila pročelnica Ana Lukačić-Lojen istaknuvši kako su donesene izmjene Zakona o lokalnoj i područnoj, regionalnoj, samoupravi pa je potrebno uskladiti Statut Grada prema tome.

– Ovo usklađenje odnosi se na zakonske odredbe, a njime su regulirani rokovi kod raspisivanja referenduma. Što se tiče članova predstavničkog tijela, oni će imati pravo na neplaćeni, opravdani izostanak s posla radi sudjelovanja na sjednicama predstavničkog tijela. Ukida se i obveza gradonačelnika da u slučaju imenovanja osoba u upravna tijela ustanove, ne mora o tome obavijestiti Gradsko vijeće već mora imena objaviti u idućem službenom vjesniku. Utvrđena je i obveza gradonačelnika za predlaganje donošenja proračuna. U slučaju ne predlaganja, to povlači za sobom razrješavanje dužnosti – objasnila je pročelnica Lojen.

Pročelnik Anđelko Nervo predstavio način pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada kao i dodjelu obavljanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada.

Anđelko Nervo // Foto: križevci.hr

– Novost je da će se na području grada početi prikupljati biorazgradivi otpad te će se građanima podijeliti spremnici sa smeđim poklopcem, sve s ciljem smanjenja količine otpada na odlagalištu i približavanja cilju od 50 posto izdvojenog sakupljanja otpada. S novim zakonom, bio otpad će se voziti najmanje dva puta mjesečno s tim da ostaju sve one druge mogućnosti odvoza glomaznog otpada kao jednom obavezno, a dva puta putem kupona koja kućanstva dobivaju. S provedbom bi se trebalo krenuti krajem studenog ove godine. Kante za bio otpad bit će spremne sredinom ožujka – objasnio je pročelnik Nervo.

Raspravljano je i o početku postupka i imenovanju stručnog povjerenstva za javnu nabavu radova na biciklističkim stazama, biciklističkom mostu i dionici pristupne ceste do vidikovca u Križevcima u okviru projekta pod nazivom Cyclo-Net.

Foto: križevci.hr

– Projekt je odobren odnosno sredstva u iznosu od 800.840 eura. Treba pokrenutI postupak javne nabave. Osobe u tom povjerenstvu su iz potrebnih struka kako bi se ponude što kvalitetnije ocijenile. Ako u prvom krugu prođe bez žalbi, radovi bi mogli krenuti u travnju. Trajali bi pet mjeseci, iako čitav projekt mora biti gotovo do lipnja iduće godine – kazao je pročelnik Nervo.

Uz popravak asfaltnih i makadamskih cesta, nogostupa, prometne signalizacije, uređenja autobusnih stajališta i putnih jaraka, u ovoj godini asfaltirat će se odvojak Potočke ulice, zamijeniti drveni most preko potoka Glogovnica u Klisurićima i izraditi armirano-betonska ploča na mostu preko potoka Glogovnica u Donjoj Glogovnici.

Također, Grad Križevci će u suradnji sa Županijskom upravom za ceste zajednički asfaltirati županijsku cestu u dužini od 2000 metara u Velikim Sesvetama, a koja nije obuhvaćena projektom modernizacije nerazvrstane ceste. Zahvaljujući tom projektu modernizacije ceste Male Sesvete – Velike Sesvete, asfaltirat će se dionica dužine oko pet kilometara, a vrijednost projekta je 4,7 milijuna kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×