20.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pale teške riječi

Rajn o raskolu: Prozvali su me lažovom pa se kasnije posipali pepelom, oporba je glumila velike političare i rušila kvorum, nisu uspjeli
R

Oni će morati pogledati u oči članovima Udruge osoba s invaliditetom. Osobno kao gradonačelnik svakome mogu pogledati u oči. Nažalost, nakon današnjeg dana, mnogi će svoj pogled sklanjati od srama, zaključio je

Ne propustite

Križevačko gradsko vijeće jučer je zasjedalo, a već na samom početku došlo je do burne rasprave nakon koje je sjednica prekinuta na pola sata kako bi se smirile strasti. Kako smo i pisali, neslaganje je počelo zbog šeste točke dnevnog reda, vezane uz gradnju stambene zajednice na Livadi Brace Hanžeka, a za koju je vijećnik Ivan Majdak zahtijevao da se makne s dnevnog reda. Što se jučer točno događalo možete pročitati ovdje.

Na čitavu situaciju osvrnuo se i gradonačelnik Mario Rajn na Facebook stranici. Rekao je kako je u ovih skoro šest godina, otkad je on gradonačelnik, križevačko Gradsko vijeće bilo tolerantno i pristojno mjesto gdje su se sučeljavala stajališta, ali gdje se uvijek poštivala demokratičnost i uključivost. Sve do jučer.

– Kao gradonačelnik izvrgnut sam grubim nasrtajima na moj integritet i poštenje, kada su me pojedinci iz oporbe i građanske inicijative prozvali “lažovom”, iako nisu obrazložili što sam to navodno slagao. Sitni politikanti iz oporbe, ali i građanska inicijativa grupe stanara koji se protive izgradnji stambene jedinice za potrebe Udruge osoba s invaliditetom, svatko iz svojih interesa, mene optužuju da sam pokušao nametnuti svoju volju i da ne slušam građane Križevaca. Gospodo draga, ja da ne osluškujem bilo građana Križevaca, ne bih dva puta dobio njihovo povjerenje – napisao je Rajn na svojoj društvenoj stranici.

Screenshot // Foto: Facebook Mario Rajn

Nakon što je šesta točka maknuta s dnevnog reda, članovi građanske inicijative pokušali su se ispričati Rajnu prije nego li su napustili sjednicu.

– Koliko su junaci koji su mi vikali da sam lažov hrabri i vjerodostojni, dovoljno govori činjenica da su se poslije toga posipali pepelom, ispričavali mi se i pokušali “nešto reći”. Kad sam ih pozvao da govore, nisu htjeli jer im je tako sugerirano iz oporbe. Toliko o meni kao “lažovu” – napisao je.

Dodao je kako on i dalje vjeruje da je većina građana Križevaca socijalno inteligentna i uključiva prema osobama s invaliditetom kojih je u Križevcima više od osamsto.

– U 21. stoljeću osobe s invaliditetom se uključuju u društvo, ne tjera ih se na periferiju grada. Moja administracija i ja osobno napravit ćemo sve da im omogućimo dostojanstven prostor, pronaći ćemo rješenje, čak i ako budemo morali kupiti prikladan prostor. Neću dozvoliti da osobe s invaliditetom budu taoci neostvarenih pojedinaca koji gube izbore za izborima – nastavio je u svom statusu.

Dodao je kako je ponosan što se kao gradonačelnik nastoji izboriti za slabije u društvu, ali i za sve ostale građane.

– To mi je posao, ali i čast. I to ću nastaviti činiti i dalje. Oporba će morati objašnjavati svojim biračima zašto rade cirkus na temi kojoj bi trebali pristupati s poštovanjem. U kampanji za sljedeće izbore toj istoj oporbi vjerojatno će puna usta biti prava osoba s invaliditetom. Tko će tada biti “lažov”, procijenit će birači – stoji u njegovu obraćanju na društvenoj mreži.

Za sam kraj dodao je kako stanarima koji su se okupili u inicijativu ne zamjera ništa, čak ni uvrede.

– Oni će morati pogledati u oči članovima Udruge osoba s invaliditetom. Osobno kao gradonačelnik svakome mogu pogledati u oči. Nažalost, nakon današnjeg dana, mnogi će svoj pogled sklanjati od srama – zaključio je.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

FOTO/VIDEO Fešta se nastavlja, Ivančane zabavljaju tamburaši do ranih jutarnjih sati, veselo je!

Koprivnički Ivanec danas blista od dobre atmosfere i raspoloženja, a kako i ne bi kada slavi svoj rođendan! Dani općine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×