12.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
vrtovi

Rajn odgovorio na prozivke HDS-a oko zaustavljanja radova na Strossmayerovom trgu: Ispravljamo pogreške vladajućih prije deset godina
R

Novi razlog javljanja Rajnove najglasnije oporbe, HDS-a, sada su radovi na Strossmayerovom trgu.

Ne propustite

Novi razlog javljanja Rajnove najglasnije oporbe, HDS-a, sada su radovi na Strossmayerovom trgu.

– Da bi se izvodili građevinski radovi potreban je projekt i građevinska dozvola. Zakon važi za sve, a javne institucije bi trebale biti za primjer. Kad se još radi o zaštićenim kulturnim dobrima potrebne su i dodatne dozvole. Što se to onda događa u našim Križevcima?

Tko je bez dozvole, bez odobrenja konzervatora, bez javnog natječaja, bez osiguranih financijskih sredstava u proračunu raskopao Strossmajerov trg? Na temelju čega su radovi naručeni,usmeno ili nekim dokumentom? Po našim saznanjima radovi su zaustavljeni od strane konzervatora i sve se mora vratiti u prvobitno stanje!

Što je sa građevinskom inspekcijom? Je li ista uočila radove u centru Križevaca, na zaštićenom dijelu grada, bez  istaknutih podataka o građevinskoj dozvoli, investitoru i izvođaču radova? Na kraju, koliko će to koštati i na čiji račun? HDS traži jasne odgovore! Ostaje nejasno da li se radi  o samovolji ili neznanju, stoga tražimo da to plati onaj tko je naručio, osobno! – stoji u priopćenju HDS-a.

Ubrzo je stigao i odgovor gradonačelnika Marija Rajna.

– Osvrnuo bih se na prozivanja oporbe i radove na trgu. Radovi nisu ništa drugo nego
ispravljanje pogrešaka vladajućih prije desetak godina, a sada oporbe koja proziva. Naime, kao što smo svi mogli primijetiti u tim vrtovima je rijetko cvalo cvijeće, a glavni razlog su neadekvatno izvedeni radovi. Količina zemlje bila je premala da bi se moglo uzgajati kvalitetno bilje što će se ovim zahvatom ispraviti. Istina je da je konzervatorski odjel Bjelovar privremeno zaustavio radove i traži očitovanje projektantice trgova. Stupili smo u kontakt s projektanticom i vjerujem da ćemo uskoro imati njezino mišljenje i nastaviti radove – objasnio je sve Rajn.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira napravila pravi party, svojom vatrenom energijom “prodrmala” sve

U Pitomači se slavi Vidovo i Dani općine, a Indira Forza dobro je "prodrmala" mještane na prvom koncertu vikend...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×