16.3 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PROMJENE U SUFINANCIRANJU VRTIĆA

Rajn: Prednost pri upisu vrtića imat će polaznici iz Križevaca, oni s područja općina svoj smještaj tražit će u općinskim vrtićima
R

Za djecu koja žive izvan područja Grada, a koja koriste usluge vrtića, plaća se ekonomska cijena vrtića, a plaćaju je u cijelosti roditelji korisnici usluga ili im dio troškova snosi jedinica lokalne samouprave u kojoj žive.

Ne propustite

U kino dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, održana je sedma sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca, a među ostalima, na dnevnom redu našla se i izmjena odluke o naplati usluga i sufinanciranje korištenja vrtića koja datira još iz 2011. godine, a vezana je za rad Dječjeg vrtića Križevci.

Prema novoj odluci, sredstva za korisnike dječjih vrtića koji djeluju na području Grada i čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada, a nemaju mogućnost smještaja u vrtić, Grad u svom proračunu osigurava 1000 kuna po djetetu (na mjesečnoj razini) za dječje vrtiće koji imaju jasličke skupine, odnosno 900 kuna za dječje vrtiće koji nemaju jasličke skupine.

Za djecu koja žive izvan područja Grada, a koja koriste usluge vrtića, plaća se ekonomska cijena vrtića, a plaćaju je u cijelosti roditelji korisnici usluga ili im dio troškova snosi jedinica lokalne samouprave u kojoj žive.

Za djecu koja žive na područja Grada Križevaca, a kojoj nije omogućen upis ni u jedan dječji vrtić koji djeluje na području Grada Križevaca, grad će smještaj u dječji vrtić na području druge jedinice lokalne samouprave sufinancirati u iznosu 820 kuna mjesečno, ako punu ekonomsku cijenu tog smještaja u cijelosti plaćaju roditelji.

Osim promjena sufinanciranja vrtića od strane Grada Križevaca, promijenjena je i odluka o kriterijima upisa djece u vrtić.

Tako će po jedan bod dobiti dijete kojem brat ili sestra već pohađa Dječji vrtić Križevci, 10 bodova dobit će dijete s liste čekanja na upis od prethodne pedagoške godine i 20 bodova će dobiti dijete s prebivalištem na području grada Križevaca.

– Navedene odluke bile su nužne kako bi osigurali upis djece u vrtić koja imaju prebivalište na području Grada Križevaca. Općine koje djeluju u sastavu Grada Križevaca imaju dovoljan broj vrtića da popune kvotu upisa s djecom koja borave na području navedenih općina, tako da ćemo tako osigurati korisnicama vrtića s područja Grada Križevaca da imaju prednost prilikom upisa u vrtić. Konkretno, Dječji vrtić Križevci u buduće će davati prednost polaznicima koji borave na prostoru Grada Križevaca, dok se korisnici koji borave na području nekih od općina, svoj smještaj tražiti u općinskim vrtićima – poručili su iz Ureda gradonačelnika Grada Križevaca Marija Rajna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ovo nismo vidjeli

Jadan nastradao, Slađan skupljao otpad bez dozvole, kažnjen 1320 eura: Iako sam Rom, pošteno zarađujem!

Jedan 30-godišnjak će morati platiti kaznu od čak 1320 eura jer je "ulovljen" od inspektora kako bez dozvole skuplja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×