18.4 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Raskrižje Sabolićeve i Krležine // Susjedi: Netko će poginuti, Grad Koprivnica: Tražimo rješenje
R

Ne propustite

U prometovanju prednost prolaska umjesto dosadašnjeg smjera Ulica Ivana Sabolića – odvojak Ulice Miklinovec, dobit će Ulica Miroslava Krleže, ističu iz koprivničke gradske uprave. U zadnjih pet godina na tom raskrižju zabilježeno je 10 prometnih nesreća u kojima je 12 osoba lakše ozlijeđeno. Isključiva greška sudionika nesreća bilo je nepoštivanje prednosti prolaska.

Raskrižje Ulice Ivana Sabolića i Miroslava Krleže u Koprivnici, nedaleko od bazena Cerine, već godinama predstavlja opasnost za nepažljive vozače, ali i za brojne bicikliste i pješake. Pokazuju to i policijske statistike. Prema riječima glasnogovornika koprivničko-križevačke policije Dražena Laljeka, u zadnjih pet godina na tom raskrižju zabilježeno je 10 prometnih nesreća u kojima je 12 osoba lakše ozlijeđeno, dok srećom nije bilo težih stradavanja. Isključiva greška sudionika prometnih nesreća, ističe, nepoštivanje je prednosti prolaska.

– To je problem koji se mora riješiti prije nego netko pogine. Automobili samo preletavaju, posebno su opasni oni s bjelovarskim, varaždinskim ili drugim stranim tablicama. Ljudi koji ovdje žive uvijek uspore, da nekada ne stanu, iako imaju prednost, sudar bi bio neizbježan – rekao je jedan od susjeda opasnog raskrižja.

– Kada bi se barem stavili ležeći policajci, svjetlosna signalizacija ili pojačali znakovi za stop, kao na raskrižju Gupčeve i Mosne ulice. Ovdje i djeca idu u školu po pješačkoj stazi, što da netko izleti pri sudaru na dijete. Može doći do tragedije, a to nikome nije u interesu – dodao je on.

U zadnjih pet godina na tom raskrižju zabilježeno je 10 prometnih nesreća u kojima je 12 osoba lakše ozlijeđeno, a isključiva greška sudionika nesreća bilo je nepoštivanje prednosti prolaska // Foto: Zvonimir Markač

Laljek je istaknuo da je to prometnica u nadležnosti Grada Koprivnice i da je radna grupa za promet Vijeća za prevenciju Grada Koprivnice razmatrala problematiku tog raskrižja.

– Grad Koprivnica pokrenuo je, sukladno Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju odvojka ulice Miklinovec, kojeg prostorno omeđuju raskrižje Ulice Miklinovec, Ulice Mije Šimeka i odvojka Ulice Miklinovec, te raskrižje Ulice Ivana Sabolića, Ulice M. Krleže i odvojka Ulice Miklinovec. Osim rekonstrukcije odvojka Ulice Miklinovec, projektnim je zadatkom predviđena i rekonstrukcija (krajnjih) spomenutih raskrižja. Razlog za uvrštavanje raskrižja Ulice Miklinovec, Ulice M. Krleže i odvojka Ulice Miklinovec u projektni zadatak upravo je velik broj prometnih nesreća koje se tamo događaju – istaknula je pročelnica za izgradnju grada i upravljanja imovinom Jasna Golubić.

Dodala je da je na sastanku radne skupine za promet usuglašena izmjena prometnog rješenja predmetnog raskrižja i to na način da u prometovanju prednost prolaska umjesto dosadašnjeg smjera Ulica Ivana Sabolića – odvojak Ulice Miklinovec, dobije Ulica Miroslava Krleže.

– Osim izmjene prometnog rješenja korigirani su i tlocrtni elementi raskrižja kao i poprečni nagib kolnika, a sve u cilju povećavanja prometne sigurnosti. U sklopu izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju odvojka Ulice Miklinovec trenutačno je izrađen idejni projekt, prikupljeni su uvjeti od javnopravnih tijela te je pokrenut postupak ishođenja lokacijske dozvole. Izmjene kao i točno rješenje raskrižja bit će poznati po izradi glavnog projekta i ishođenja građevinske dozvole – završila je pročelnica J. Golubić.

Srećom, dosad nije bilo težih stradavanja // Foto: Zvonimir Markač

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Ovaj trojac danas slavi svoj dan, uputite im čestitke!

Današnji slavljenici su Rajko, Ivan i Teo. Rajko je odgovorna, zabavna, radosna, poznata i poslušna osoba. Ivan je instinktivna, hrabra, pustolovna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×