19.3 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOVI CJENIK

Rastu cijene poštanskih usluga, evo koliko ćete plaćati slanje pisama, razglednica i paketa
R

Od 2010., kada su zadnji put mijenjane cijene pismovnih pošiljaka u unutarnjem prometu, znatno su povećani brojni troškovi, pa tako i troškovi dostave, navode iz Hrvatske pošte.

Ne propustite

Hrvatska pošta od 1. rujna ima novi cjenik poštanskih usluga u unutarnjem prometu. Slanje pisama mase do 50 grama te čestitaka i razglednica bit će 3,30 kuna, u odnosu na dosadašnje 3,10 kuna, što je povećanje od šest posto. Cijena dopunske usluge povratnica također iznosi 3,30 kuna.

– Kako se cijena sudskih pismena sastoji od cijene preporuke i cijene povratnice, cijena slanja sudskog pismena uvećana je za 20 lipa. Na primjer, umjesto 14,60 kuna za sudsko pismeno mase do 50 grama, od 1. rujna njegova cijena iznosi 14,80 kuna – navode.

Mijenjaju se i cijene univerzalne usluge slanja paketa do deset kilograma. Po svakoj masi cijena se korigira za pet kuna, objašnjavaju, čime će se umjesto dosadašnjih 20 kuna za dostavu paketa do dva kilograma s uručenjem na adresi platiti 25 kuna.

– Od 2010., kada su zadnji put mijenjane cijene pismovnih pošiljaka u unutarnjem prometu, znatno su povećani brojni troškovi, pa tako i troškovi dostave. Također, prosječna plaća u deset godina rasla je oko 25 posto, dok je ukupna stopa inflacije od siječnja 2010. do siječnja 2020. iznosila 11 posto – stoji u objavi.

– U usporedbi s 27 poštanskih operatora u Europskoj uniji, korisnici za slanje običnih pisama u unutarnjem prometu još uvijek plaćaju znatno manju cijenu od prosjeka, koji iznosi 5,76 kuna – napominju, dodajući kako će novi cjenik biti dostupan na internetskoj stranici te u poštanskim uredima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Doroteja i Eleonora, a njima se pridružio i Vilim, danas slave imendan

Doroteja, Eleonora i Vilim, današnji slavljenici! Doroteja je dinamična, odana, razborita, opuštena, tajnovita, ekspresivna, jasna i aktualna. Eleonora je energična, lojalna,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×