19.3 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Odluka vijećnika

Rastu plaće djelatnicima gradskih ustanova i tvrtki i do 20 posto, Janči: Ispravljamo nesrazmjer koji se dogodio podizanjem minimalca
R

Prema odluci, najviše će rasti plaća zaposlenicima s visokom stručnom spremom, 20 posto.

Ne propustite

Đurđevački gradski vijećnici na 32. sjednici Gradskoga vijeća donijeli su Odluku o izmjenama koeficijenata za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Đurđevca. Drugim riječima, svim zaposlenicima gradskih tvrtki i ustanova porast će plaće.

– Povećanje koeficijenata se donosi da se poravna nesrazmjer koji se dogodio podizanjem minimalne plaće i uvođenjem neoporezivih dodataka – rekao je gradonačelnik Janči.

gradsko vijeće grada Đurđevca
Foto: Valentino Štefanek

Prema odluci, najviše će rasti plaća zaposlenicima s visokom stručnom spremom, 20 posto. Onima s višom stručnom spremom rast će 15 posto, sa srednjom 10 posto, a s osnovnom školom pet posto.

Kako je rekao predsjednik vijeća Željko Lacković, ovo povećanje trebalo bi pridonijeti zadovoljstvu svih onih koji rade u javnom sektoru i imaju niže plaće nego što bi imali da su u privatnom.

– Plaća vatrogasca je bila veća od plaće gradonačelnika, učiteljska plaća je veća od pročelničke plaće u Gradu i ravnateljice vrtića koja upravlja s 50 ljudi i 300 djece. Stvorili su se nesrazmjeri unutar sustava, nadam se da će ovo zadovoljiti sve one koji su zaista radili u javnom sektoru kada su mogli dobiti više u privatnom – naveo je Lacković.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×