7.4 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ravnatelj koprivničke bolnice o spajanju bolnica: “Razmišlja se o racionalizaciji”
R

Ne propustite

Na medijske napise o spajanju koprivničke, čakovečke i varaždinske bolnice u razgovoru za Radio Dravu reagirao je ravnatelj koprivničke Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek”, Petar Stapar.

– Ministarstvo je razmišljalo o racionalizaciji zdravstva. Naše bolnice su na maloj međusobnoj udaljenosti i njihovo je razmišljanje bilo ka racionalizaciji. Ono što koprivnička bolnica ima najbolje od svojih djelatnosti bit će vjerojatno i ostavljeno, ali ja ne bih sada spekulirao o tome jer ne znam detalje i nismo o tome vodili konkretne razgovore. Ja ću se svakako kao ravnatelj založiti za to da bolnica  može normalno funkcionirati i da uvijek  pruži svojim pacijentima najbolju skrb.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren neugodno je iznenađen jer Županiji, koja je osnivač bolnice u Koprivnici, nitko od nadležnih nije prezentirao model za racionalizaciju i saniranje bolničkih dugovanja. O ovoj, kako kaže župan Koren, prevažnoj temi, doznao je iz medija, pa tako sada zna da ministarstvo nudi tri opcije za saniranje dugovanja  – stečaj, pronalazak novog ulagača  ili prijenos upravljačkih prava sa županije na državu.

– Osobno mislim da sva tri rješenja posljedica jednog ishitrenog traženja rješenja koja se ne temelji na nikakvoj stručnoj analizi. Mislim da je to zapravo izrečeno iz očaja i da će trebati o svemu tome ipak napraviti analize malo kompetentnije, stručnije i dublje, rekao je Koren.

O prijedlogu da dug od 53 milijuna kuna pokrije Županije, rekao je:

– To su smiješna rješenja. Tko to govori taj nema pojma uopće o tome što je županija i kako sustav funkcionira. 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Špica

Kako dobar look! Sviđa nam se sve na njoj, hlače i jakna su top, a jedan detalj obara

Iako je subota prošla u znaku sivih oblaka, sramežljivo sunce u prijepodnevnim satima pokazalo je svoju moć i "namamilo"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×