18.7 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Muzej grada Koprivnice

Ravnatelj muzeja Robert Čimin sudjelovao na dvije važne muzejske aktivnosti
R

Zaključeno je kako se s istraživanjima i sličnim projektima treba nastaviti u što većem broju hrvatskih lokalnih zajednica, a kojima upravo Koprivnica može poslužiti kao primjer odvažnosti

Ne propustite

Ravnatelj Muzeja grada Koprivnice dr. sc. Robert Čimin, sudjelovao je u Zagrebu na dvije važne muzejske aktivnosti.

U Arheološkom muzeju u Zagrebu prisustvovao je na panel diskusiji Umrežavanje u muzejima: Društveni mediji kao most između stvarnog i virtualnog na kojem su govorili sljedeći panelisti: dr. sc. Krešimir Dabo, Ivan Dorotić, Mihaela Kulej i Dario Marčac.

– Bila je to prilika da se dobije kvalitetniji uvid u načine na koje muzeji koriste društvene mreže kako bi povećali posjećenost, educirali, stvorili interakciju s publikom i promovirali kulturnu raznolikost – pojasnio je Čimin.

Dodao je i kako će se dobivena saznanja svakako implementirati u budući rad Muzeja grada Koprivnice, odnosno njegovu još kvalitetniju komunikaciju prema korisnicima.

Nakon toga, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića sudjelovao je na predstavljanju posljednje muzejske publikacije iz Biblioteke Podravskog zbornika.

Podsjetimo, u suradnji s Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar ove je godine objavljen zbornik radova Romi u Podravini i njihovo stradanje u Drugom svjetskom ratu (urednici dr. sc. Robert Čimin i dr. sc. Danijel Vojak) čije je prvo predstavljanje zakazano za Zagreb. O zborniku su govorili prof. dr. sc. Željko Holjevac, ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, dr. sc. Robert Čimin i dr. sc. Danijel Vojak, viši znanstveni suradnik Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, dok je cijelo predstavljanje moderirala Mirjana Paić-Jurinić.

Na predstavljanju je prisustvovalo petnaestak korisnika, među kojima i nekoliko autora koji su pisali u ovom zborniku radova (Bibijana Papo-Hutinec, prof. dr. sc. Hrvoje Petrić), šire zainteresirana javnost i predstavnici romske nacionalne manjine.

Na kraju izlaganja otvorena je kratka rasprava u kojoj je pohvaljena ova publikacija kojom se progovara o mračnom razdoblju hrvatske povijesti te je zaključeno kako se s istraživanjima i sličnim projektima treba nastaviti u što većem broju hrvatskih lokalnih zajednica, a kojima upravo Koprivnica može poslužiti kao primjer odvažnosti.

U Koprivnici će zbornik radova biti predstavljen u studenome povodom Dana Grada Koprivnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

UPRAVO Muškarac nožem na smrt izbo starijeg, ženu razrezao, u bolnici je

​Kako upravo doznajemo, danas  oko 17.25 sati dogodilo se strašno ubojstvo. Naime, policija navodi kako se ubojstvo dogodilo u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×