NAPAD NA MARKOVOM TRGU

Ravnatelj policije Milina o detaljima pokušaja ubojstva policijskog djelatnika

12:26h
0
Nikola Milina // Screenshot: Index.hr
Nikola Milina // Screenshot: Index.hr

Ravnatelj policije Nikola Milina na tiskovnoj konferenciji nacionalnog Stožera civilne zaštite iznio je informacije o jutrošnjem napadu na Markovom trgu.

– Oko 8.06 dobili smo dojavu da je na Markovom trgu došlo do pucnjave. Odmah je reagirao drugi policijski službenik koji je upotrijebio vatreno oružje prema počinitelju. No on se udaljio s mjesta događaja i cijeli raspoloživi policijski sustav se angažirao te i taktički timovi specijalne policije. Vrlo brzo, 24 minuta nakon događaja je pronađen počinitelj koji je izvršio suicid – pojasnio je te naglasio da je policija reagirala kako treba.

– Nakon napada je drugi policijski službenik brzo reagirao i taj je prostor otvoren prostor gdje počinitelj može doći iz raznih ulica, neometano se odvija život, to je javni prostor. Stoga nismo prije uočili počinitelja, nitko nije vidio nikog s oružjem. U tijeku je očevid uz potporu centra za forenzička ispitivanja  -kazao je ravnatelj Milina.

Prema njegovim navodima napadnuti policijski službenik je za sada stabilno.

Utvrđuju se sve okolnosti i formirani su timovi koji će događaj pokušati rasvijetliti do kraja da se utvrdi motiv zbog čega je to napravio.

– Hrvatska je jedna od najsigurnijih zemalja, iako ovo narušava subjektivni osjećaj sigurnosti, no imamo veliku stopu razriješenih kaznenih djela – poručio je Milina.