9.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Općina Molve

Reciklažnim dvorištem do novih radnih mjesta
R

Ne propustite

Nakon izrade projektne dokumentacije, Općina Molve pokrenula je i postupak ishođenja građevinske dozvole za izgradnju reciklažnog dvorišta u Ulici braće Novaković.

Izradu projektne dokumentacije vrijednu 40.000 kuna u stopostotnom iznosu financirat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Reciklažno dvorište gradit će se nedaleko proizvodne hale Poler, a radovi bi trebali početi u prvoj polovici sljedeće godine.
Projekt je to vrijedan 2,2 milijuna kuna, a njegovom realizacijom otvorit će se i nova radna mjesta te će se smanjiti nezaposlenost na području općine Molve.

– U ovaj projekt idemo u suradnji s Općinom Novo Virje jer je zakonska obveza općina od 1. siječnja iduće godine stvoriti uvjete za sustavno gospodarenje otpadom. Nadamo se da ćemo sredstva za realizaciju ovog projekta dobiti od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te naše Županije – istaknuo je Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve.

U reciklažnom dvorištu, dodao je, sakupljati će se iskoristivi otpad poput plastike, papira, tekstila i stakla. Reciklažno dvorište biti će poveznica između mještana, ovlaštenih sakupljača i obrađivača otpada. Osim gradnje reciklažnog dvorišta, Molvarci u idućoj godini planiraju urediti još nekoliko zelenih otoka u svim općinskim naseljima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×