Planovi i projekti

Reciklažno dvorište prošlo na natječaju, novom aplikacijom pomaže se građanima, Jakšić: Na Gradsko oko možete prijaviti sve što vas smeta

Pročelnik Tomislav Golubić dao je informacije vezane za infrastrukturne radove koji su u tijeku.

12:30h
0
Konferencija za medije – Gradska uprava, otvoreno // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Gradonačelnik Mišel Jakšić na današnjoj konferenciji za medije najavio je aplikaciju Gradsko oko.

– Građani će u svakom trenutku nakon prijave moći sve što žele, što ih smeta prijaviti ili poslikati i dostaviti, a mi ćemo proslijediti resursnim tvrtkama i da na kraju dati odgovor. Građanima omogućujemo da imaju informatički paket gdje će moći prijaviti svoje probleme, u svakom trenu nakon prijave da imaju jasnu sljedivost – rekao je Jakšić.

Što se tiče EU projekata, gradonačelnik je istaknuo kako je danas došla potvrda da je na natječaju prošlo reciklažno dvorište u vrijednosti u 5,2 milijuna kuna, a još se čeka ugovor.

– Gospodarenje otpadom je tema kojom ćemo se baviti u vremenu koje je pred nama jer nemamo zaokruženi sustav gospodarenja otpadom, bez obzira na to što je Koprivnica drugi grad po službenim podacima Ministarstva za zaštitu okoliša po postotku odvojenog prikupljanja otpada. Ono što si moramo priznati jest da je to tema u koju je cijela država ušla podosta nespremno tako da nas čeka još dosta rada i pripreme. Također, Piškornica kao Regionalni centar za gospodarenje otpadom nešto je što danas još nema takve obrise, već samo obrise potencijalnog ekološkog problema. Nećemo si dozvoliti kao grad da nemamo jasan i zaokružen sustav za gospodarenje otpadom. Za to će sigurno dobro doći ovaj europski novac za reciklažno dvorište, kao i razgovori s križevačkim komunalnim poduzećem da vidimo kako da sortirnicu, reciklažno dvorište i kompostište razvijamo zajedno – istaknuo je Jakšić.

Naglasio je i da je prvi korak završen i da se ušlo u finalni dio za dobivanje sredstava za izgradnju vrtića u Starigradu koji bi trebao imati tri grupe.

– Infrastrukturni planovi idu po planu. Tako bi Voćarski put druge godine trebao dočekati asfalt, a ovaj tjedan ćemo krenuti s asfaltiranjem Bilogorske ulice u Bakovčicama – rekao je Jakšić.

Loading...