23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Reka // Napokon novi most mještanima Kolodvorske ulice
R

Ne propustite

Derutni most preko potoka u Kolodvorskoj ulici u Reki napokon će biti zamijenjen novime, doznajemo od predsjednice Mjesnog odbora Štefice Kos.

Drveni most koji su izgradili sami mještani odavno je prestao biti siguran za promet, no nekolicina mještana te mnogobrojni vikendaši jednostavno nisu imali izbora. Prelazeći preko trulih dasaka svakodnevno su riskirali život. Tko ga je izgradio, ne sjećaju se ni oni najstariji, no svi se slažu kako je bilo i vrijeme. Stari će se most srušiti, te će izgraditi novi vrijedan 980 tisuća kuna, što će u potpunosti financirati Grad Koprivnica. Sve su dozvole ishođene te će radovi početi s prvim jesenskim danima, a završetak se očekuje do kraja godine.

-Mještani ne trebaju strahovati da će biti odsječeni od ostatka mjesta jer će će se preko vodotoka, s donje strane, izgraditi improvizirani most do završetka radova – ističe Kos. Novi će most biti armirani betonski, ukupne duljine 19 metara te širok 7,10 metara, dok će širina kolnika na mostu biti 4,50 m, s obostranim pješačkim stazama širine jednog metra. Uz rekonstrukciju mosta, rekonstruirat će se i asfaltirati ukupno 113 metara pristupnih cesta mostu.

Kako doznajemo od predsjednice Mjesnog odbora, radovi na mostu nastavak su ‘velikih radova’ u samome mjestu. Tako se trenutno uređuje mjesni dom, za što su zaslužna dvojica djelatnika zaposlenih u sklopu javnih radova.

-Obojena je sva stolarija, a slijedi nam brušenje te lakiranje dotrajalog parketa. Također, dom će se kompletno okrečiti – zadovoljna je Kos, ističući kako joj je želja uređenje fasade mjesnog doma, koji je jedan od rijetkih neuređenih u gradu Koprivnici. Radove bi obavili sami mještani te mjesne udruge, dakle, trošak bi bio samo materijal. No, planovi su još u fazi dogovora. Ali zato je već gotova stvar da će dječje igralište dobiti nove klupe.

– Bit će napravljene od borova koji su srušeni prilikom sanitarne sječe na jednoj parceli. Iako je dječje igralište u vrlo dobrom stanju, sprave se trebaju pregledati i po potrebi popraviti, a teren izravnati te ponovno posijati trava – kaže Kos, ističući kako je igralište vrlo važno ovom prigradskom naselju, u kojem ima mnogo mališana, a premalo mjesta za igru. Stoga će svi napori čelnika mjesnog odbora ići u smjeru poboljšanja uvjeta života upravo najmlađih.

Tome će zasigurno doprinijeti i kanalizacija. Stanari Kolodvorske ulice ovih su se dana počeli priključivati, s godinu dana zakašnjenja, budući da je izvođač radova Osijek koteks nije poštovao zadane rokove, a uza sve još i radovi nisu bili izvedeni kako treba. Kos otkriva kako je već 25 obitelji podnijelo zahtjev za priključenjem, te očekuje kako će njihov primjer slijediti i ostali.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Mještani ogorčeni

Općina na nogama: Ne želimo smrad kompostane u svojim domovima, slat ćemo inspekcije da zaustavimo projekt

Vijest da će se u Imbriovcu, mjestu u općini Đelekovec, graditi nova kompostana na mjestu već postojeće, no s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×