Završeno natjecanje u predgrađu Koprivnice

FOTO Reka pobijedila četvrtoligaša i osvojila Memorijalni turnir, građevinarima treće mjesto, uzbuđenja nije nedostajalo ni na dan finala

Utakmica je bila gotovo jednosmjerna, Tehnika je došla u rano vodstvo koje je povećala na 2-0 do kraja prvog poluvremena.

20:41h
0
Nogometni turnir Reka
Foto: Ivan Brkić

U nedjelju popodne održavao se zadnji dan dvodnevnog turnira u Reki. Memorijalni turnir koji se igrao u čast Tomi Furlanu, preminulim članovima kluba i preminulim braniteljima ugostio je ekipu Križevaca, Tehnike iz Koprivnice, Rudara iz Glogovca i domaćina Reke. Prvog dana Križevci su u polufinalu na jedanaesterce pobijedili Tehniku, a Reka je rezultatom 3-1 svladala Rudar, tako da su se u nedjelju u finalu sastajali Križevci i domaćin Reka. Utakmicu za treće mjesto igrali su Tehnika i Rudar.

Kako to obično biva, prvo se igrao dvoboj za treće mjesto. U 16 sati počela je utakmica Tehnike i Rudara. Utakmica je bila gotovo jednosmjerna, Tehnika je došla u rano vodstvo koje je povećala na 2-0 do kraja prvog poluvremena. Kako je krenulo drugo poluvrijeme, Tehnika je povisila prednost na 3-0, a zatim kasnije i 4-0. Utješni pogodak igrači Rudara postigli su iz jedanaesterca pred sam kraj utakmice i postavio konačan rezultat od 4-1. Posljednji sučev zvižduk značio je kraj utakmice, a ujedno i treće mjesto Tehnike na Memorijalnom turniru u Reki.

Slijedilo je veliko finale u 18 sati. Prva momčad Križevaca igrala je u isto vrijeme tekmu protiv Žabna na domaćem terenu koju su pobijedili  4-0, tako da su u Reki u finalu turnira priliku dobili juniori kluba. Međutim, to ne umanjuje konačan rezultat. Križevci su pokušali obraniti prošlogodišnji naslov, ali domaćin se nije olako predao, tražili su svoje prilike vođeni prednošću domaćeg terena. Upravo su domaći teren i želja bili presudni kod domaćina koji je u konačnici osvojio domaći turnir pobjedom protiv Križevaca rezultatom 2-1.

Utakmica za treće mjesto

Tehnika – Rudar 4-1 (Gašparić, Đuraj, Blažek, Markušić / Krstitović)

Finale

Križevci – Reka 1-2 (Bajser / Roksandić, Grgić)

Konačan poredak

  1. Reka
  2. Križevci
  3. Tehnika Koprivnica
  4. Rudar Glogovec