19.3 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Rekonstrukcija pruge od Križevaca do Dugog Sela pomaknuta za šest mjeseci
R

Ne propustite

Nema značajnijeg skupa svečarskog ili pak sasvim radnog ozračja koji prođe bez spominjanja prevažnih prometnica koje nam fale, pa gospodarstvo Podravine i Prigorja posluje kao nekakav udaljeni otok, do kojega i iz kojega treba potrošiti previše skupih i kilometara i vremena.

Izuzetak po tome nije bila ni svečarska sjednica u prigodi Dana županije, kao ni govor župana Darka Korena.

– Važan preduvijet za daljnji razvoj gospodarstva u ovom kraju je izgradnja prometne infrastrukture, stoga puno u tom smislu očekujemo nakon otvorenja nove dionice brze ceste od Zagreba do Križevaca, te naravno očekujemo i nastavak, a bitan nam je i projekt izgradnje 2. kolosijeka željezničke pruge na koridoru Budimpešta-Rijeka – naveo je Koren u svojem govoru na proslavi Dana županije.

I dok je prilično vjerojatno da ćemo se dionicom brze ceste od Gradeca do Križevaca voziti od iduće godine, na obnovu pruge i gradnju 2. kolosijeka od Dugog Sela do Križevaca izgleda da ćemo pričekati ipak još malo duže nego smo očekivali.

Naime, kako piše Večernji list, poništen je prošloga prosinca zatvoren međunarodni natječaj za izbor izvođača radova tog 160 milijuna eura vrijednog posla. Natječaj je ponovno i raspisan, no umjesto očekivanog početka posla u ljetu pred nama, ugovori s izvođačima bit će potpisani najvjerojatnije u siječnju iduće godine.

Kao glavni razlog poništenja navode se primjedbe iz Europske komisije da su natječajem kako ga je provela HŽ Infrastruktura i naše Ministarstvo prometa bile diskriminirane strane tvrtke, pa je postojala opasnost da Unija za četvrtinu smanji svoj udjel u projektu. Naravno, država si ne može priuštiti da umjesto tih 34 milijuna eura iz kohezijskog i strukturnih fondova mora smisliti iz vlastitih izvora oko 250 milijuna kuna, pa je jedino rješenje bilo poništenje natječaja i raspisivanje novog postupka javne nabave, što je i učinjeno prošle srijede.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Samo se nižu

Pao još jedan koprivnički “travar”, uzgajao marihuanu i prodavao je po gradu

Još je jedan diler droge pao na koprivničkom području, javlja policija. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičen je 27-godišnjak zbog proizvodnje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×