6.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 25. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
puno planova

Rekonstrukcija Starčevićeve, nova cesta prema Herešinu, prometnice na Radničkoj i Lenišću, uređenje Crne gore… evo što će se raditi u Koprivnici ove godine
R

Tu je i izgradnja drugog kolosijeka, čiji će radovi izmijeniti vizuru pojedinih dijelova grada, i to već ove godine, a ne smijemo zaboraviti ni na 18 milijuna eura iz ITU mehanizma, koji će kapnuti ove godine

Ne propustite

Koprivnica je prošle godine bila veliko gradilište, a bit će i ove ako ćemo suditi prema planu nabave za 2023. godinu, koji je objavljen na gradskim stranicama. Istina, nećemo u gradu dobiti novu školu i nećemo imati tako kompleksne radove kao što su ovi na trgu, koji moraju završiti do 31. ožujka, no radit će se uzduž i poprijeko, dovršiti neki projekti koji se vuku dulje vrijeme, dobit ćemo nove prometnice, neke će se rekonstruirati, a radit će se i projektne dokumentacije za buduće projekte.

Možemo reći da za ovu godinu postoje četiri glavna projekta. Za početak, to je spojna cesta između Peteranske i Herešina, koja bi se, napokon, ove godine trebala zgotoviti. O njoj se dugo priča, no Herešinčani nikako da je dočekaju i oslobode se brojnih kamiondžija koji im na putu do kompostišta, pročistača i reciklažnog dvorišta prolaze kroz selo. Procijenjena vrijednost nabave je 310.000 eura, radovi bi trebali početi u drugom kvartalu godine i trajati osam mjeseci.

Peteranjska - Herešin cesta
Buduća cesta prema Herešinu prolazit će ovuda // Foto: Ivan Balija

Ono što će Koprivničanci najviše osjetiti bit će radovi u Starčevićevoj ulici, koja povezuje centar grada sa željezničkim kolodvorom. Rekonstruirat će se kompletno, bit će ljepša i sigurnija za automobile, bicikliste i pješake, procijenjena vrijednost je oko 410.000 eura, a radovi će trajati 10-ak mjeseci, s time da bi počeli tijekom ljeta. Također, dobit ćemo u gradu i jednu malu, novu prometnicu, i to u poduzetničkoj zoni Radnička. Kako su nam pojasnili u gradu, na nju će se spojiti postojeća slijepa ulica uz Mimu, a ići će paralelno uz prugu prema podvožnjaku. Potrebna je kako bi se tamošnje parcele mogle staviti u funkciju. Infrastruktura je spremna za tu novu cestu, a radovi, koji bi, također, trebali početi u ljeti, trajat će pet mjeseci. Vrijednost nabave je 200.000 eura.

Uređenje Crne gore, nova prometnica na Lenišću, staza u Jagnjedovcu…

Najviše novaca za nabavu, gotovo pola milijuna eura, predviđeno je za rekonstrukciju Kolodvorske prometnice u Reki, koja je u prilično lošem stanju. Ti bi, pak, radovi trebali početi krajem godine i trajat će 12 mjeseci. Dobit ćemo i novu prometnicu na Lenišću, točnije uz zgradu Centra za socijalnu skrb, koja će se spojiti s Trgom Zlate Bartl, a uredit će se poučna i trim stazi u Crnoj gori, što će pozdraviti brojni rekreativci.

S druge strane, priprema se projektna dokumentacija za dosta toga pa ćemo se dotaknuti i onoga što je tek u planu. Primjerice, nastavit će se komunalno opremanje stambene zone “Cvjetna”, a misli se i na mještane Jagnjedovca, gdje je u planu izgradnja biciklističko-pješačke staze. Veliki problem za Draganovčane je prijelaz preko državne ceste, odnosno Podravske magistrale, pa će se raditi dokumentacija za rješavanje tog problema, a u planu je i rekonstrukcija dijela Ulice Đure Estera i Franjevačke ulice s uređenjem Muzejskog trga. Rekonstrukcija tog dijela grada, koji se nalazi u strogom centru, spominjala se i u vezi ITU mehanizma, za koji će Koprivnica dobiti 18 milijuna eura.

Radovi na pješačkoj stazi u ulici Ante Starčevića u Koprivnici // Foto: Mario Kos
Ilustracija: Mario Kos

Također, radit će se projektna dokumentacija za rekonstrukciju Kolodvorske ulice u Koprivnici i dijela Viničke ulice, za rekonstrukciju Svilarske ulice u strogom centru grada i za izgradnju i opremanje vrtića u Herešinu. To sve tek je manji dio planova, a ne smijemo zaboraviti pritom ni na aglomeraciju, odnosno uređenje brojnih ulica raskopanih tijekom radova. Tu je i izgradnja drugog kolosijeka, čiji će radovi izmijeniti vizuru pojedinih dijelova grada, i to već ove godine, a ne smijemo zaboraviti ni na znatna sredstva iz ITU mehanizma, koja će kapnuti ove godine. Sve u svemu, planova je puno, na kraju godinu brojat ćemo odrađeno.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obljetnica

FOTO/VIDEO Rotary klub Koprivnica slavi 20. rođendan u Domoljubu, došli brojni poznati Koprivničanci

Rotary klub Koprivnica svečanošću u Domoljubu slavi svoju 20. obljetnicu. Tim su povodom u Domoljub došle brojne Koprivničanke i Koprivničanci...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×