buran vikend

Rekorder vikenda je biciklist, a najpijaniji vozač automobila je završio u zatvoru

12:38h
0
Foto: Sanjin Bojić

Tijekom vikenda, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Sankcionirano je 109 prometnih prekršaja od čega 21 upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola te 19 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten je jedan vozač, dok su četiri uhićena.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu u 21.40 sati u Ulici kralja Tomislava u Legradu, kada je 50-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,50 promila.

Kod vozača motornih vozila najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu u 11 sati. na državnoj cesti DC 41 između Majurca i Križevaca. Vozač (33) vozio je neregistriran i neosiguran osobni automobilom, za vrijeme kada mu je isteklo važenje vozačke dozvole, a bio je i pod utjecajem alkohola od 2,43 promila.

Vozač je bio uhićen, te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem mu je određeno zadržavanje od osam dana, te je predan u zatvor u Bjelovaru.

Pod utjecajem alkohola tijekom vikenda zatečena su tri mlada vozača. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju u 1.40. sati u Ulici Antuna Nemčića u Koprivnici, kada je 22 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,11 promila.

 

čitam...