‘Rekorder’ vikenda je mopedist sa 2,39 promila

06:12h
0
Ilustracija

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog vikenda, od 11. do 13. travnja je zabilježeno čak šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojima su dvije osobe teže te šest osoba lakše ozlijeđeno. Prema policijskom izvješću, dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepropisno mimoilaženje i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti. Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i jednu s ozlijeđenom osobom prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici prilikom nadzora prometa uočili su i sankcionirali 84 prometna prekršaja, od čega 20 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 11 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila.

U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bilo je smješteno osam vozača. Uhićena su dva vozača. Protiv jednog je proveden žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 13. travnja, u 22 sata u Viničkoj ulici u Koprivnici, kada je 27-godišnji vozač upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 2,39 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 13. travnja, u 11.30 sati u Koprivničkoj ulici u Glogovcu, kada je 42-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 98 km/h, iako je brzina ograničena na 50 km/h.

čitam...