majstor

Rekorder vikenda pijan vozio teretnjak i to bez vozačke, dobio je kaznu od koje mu se dodatno vrtjelo u glavi

Vozač je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak na Općinskom sudu u Koprivnici.

14:39h
0
Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenim vozačem.  Uzroci događanja prometnih nesreća bili su nepropisno skretanje, ne držanje životinje pod nadzorom i nepropisno kretanje vozilom po kolniku.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, u 21.36 sati, u Varaždinskoj ulici u Subotici Podravskoj, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 143 kilometra na sat, iako je brzina kretanja vozila ograničena na 80 kilometara na sat.

Ističemo i vozača koji je u nedjelju, 4. srpnja, u 18.49 sati, u Kenđelovcu, upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 137 kilometara na sat iako je na navedenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, u 22.10 sati, na Trgu Svete obitelji u Kloštru Podravskom, kod 22-godišnjeg vozača.

On je prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola od 2,54 promila upravljao teretnim vozilom. Vozač je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak na Općinskom sudu u Koprivnici u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 24.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od sedam mjeseci.

Izvršen je nadzor 50 mladih vozača. Mladi vozači počinili su dva prometna prekršaja od čega dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.
Vozač (19) je u nedjelju, 4. srpnja, u 00.15 sati u mjestu Hrsovo upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,91 promila te je uhićen.

Policijski službenici će, i nadalje, prilikom nadzora prometa pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača mopeda, motocikala i bicikala te recidivista.