nadzor prometa

Rekorderi vikenda ludovali na cestama, jedan stisnuo gas do daske kroz naselje, drugi dobro ‘podmazan’ vrludao na biciklu

Utvrđeno je 90 prometnih prekršaja, od čega 18 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 13 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

15:45h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama.

U nesrećama su ozlijeđene dvije osobe, od kojih je jedna osoba teško ozlijeđena, a jedna lakše. Prometnu nesreću s teško ozlijeđenom osobom izazvao je vozač pod utjecajem alkohola.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina i zakašnjelo uočavanja opasnosti.

Utvrđeno je 90 prometnih prekršaja, od čega 18 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 13 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Tijekom vikenda u posebnu prostoriju za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva bio je smješten jedan vozač, dok su četiri vozača bila uhićena. Protiv jednog  vozača proveden je žurni prekršajni postupak.

Tijekom vikenda radi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirana su dva mlada vozača (od 0,51 do 1,00 – 1 i preko 1,50 g/kg -1).  Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača osobnog automobila utvrđena je u nedjelju u 3.50 sati u Ulici Josipa Vargovića u Koprivnici, kada je 23-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,56 promila.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u nedjelju u 18 sati u Ulici kralja Tomislava u Peterancu kada je 54-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,30 promila.

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa utvrđena je u petak u 13.28 sati na državnoj cesti broj 41 u mjestu Velika Mučna, kada se 46-godišnji vozač osobnog automobila kretao brzinom od 121 kilometar na sat iako je na rečenom dijelu državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

čitam...