vikend iza nas

REKORDERI Vozili pijani ko deve, bježali policiji pa se tamo i trijeznili

Ukupno je utvrđeno 139 prometnih prekršaja, od kojih je četiri vezano uz vožnju s promilima, dok ih je 76 prekoračilo dopuštenu brzinu.

18:15h
0
IMG
Foto: Sanjin Bojić

Policijska uprava koprivničko-križevačka tijekom vikenda evidentirala je 10 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su ozlijeđene dvije osobe.

S druge strane, ukupno je potvrđeno 139 prometnih prekršaja, od kojih je četiri vezano uz vožnju s promilima, dva odbijanja ispitivanja prisutnosti droge u organizmu, 76 prekoračenja brzine, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri nepropisnog korištenja mobitela.

Najveća brzina zabilježena je u nedjelju, u 11.34 sati, na državnoj cesti broj 2 u Borovljanima. Iako znak kaže kako se smije voziti brzinom do 60 kilometara na sat, ovaj je vozač stisnuo gas do 119.

Drugi rekord vikenda postavljen je, pak, u subotu oko 17 sati na županijskoj cesti između Hlebina i Delova. Riječ je o količini alkohola u krvi koja je kod 26-godišnjeg vozača bez položenog vozačkog ispita iznosila 2,73 promila. Smješten je u posebnu policijsku prostoriju do otrježnjenja.

Ističu i 42-godišnjaka koji je u nedjelju, 10. siječnja, u 1.40 sati na Zaobilaznoj cesti u Koprivnici upravljao teretnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,24 promila te se nije htio zaustaviti na znak policijskog službenika. Uhićen je i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak te je kažnjen s 15.600 kuna. Dobio je i zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije na sedam mjeseci.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečen je i jedan recidivista, stoji u izvješću PU koprivničko-križevačke.