NIJE BAŠ ZA POHVALU

Rekordi po promilima i brzini vožnje ovoga su vikenda postavljeni u Goli i Reki, evo koliko iznose

Kao i svakoga ponedjeljka, policija je izdvojila rekordere vikenda.

16:29h
0
stuff happens t apJJ
Ilustracija // Twenty20

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke protekli vikend, između 16. i 19. travnja, dogodile su se četiri prometne nesreće. Do njih su doveli nepropisno pretjecanje, nepropisno uključivanje u promet i brzina neprimjerena uvjetima. Sankcionirano je, pak, 236 prometnih prekršaja, od čega 18 otpada na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, a 116 na prekoračenje dopuštenih brzina kretanja.

Kao i svakoga ponedjeljka, policija je izdvojila rekordere vikenda. Glede najveće brzine kretanja, rekord je postavljen u nedjelju u 15.09 sati u Ulici Stjepana Radića u Reki. Ondje je vozač proletio brzinom od 125 kilometara na sat, iako je ograničenje postavljeno na 70.

U kontekstu najveće koncentracije alkohola, neslavni rekorder je 31-godišnjak koji je u subotu oko 18 sati, u Ulici Stjepana Radića u Goli, vozio bicikl pod utjecajem alkohola od 2,76 promila. Blizu je bio i 31-godišnjak koji je u subotu oko 22.50 sati, u Mosnoj ulici u Koprivnici, vozio auto s 2,24 promila alkohola u krvi.