24.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Rekordno // Policija zaplijenila 30 kilograma ‘marice’, do koje su došli zbog krađe bicikla
R

Ne propustite

Osumnjičeni 31-godišnjak s područja Varaždinske županije sadio je indijsku konoplju u šumskom predjelu nedaleko od mjesta stanovanja. Koprivnička policija je prilikom pretrage obiteljske kuće pronašla preko 30 kilograma marihuane.

 

foto: Nenad Međimurec
foto: Nenad Međimurec

Koprivničke policajce je opsežna istraga krađe bicikala, dovela do najveće zaplijene sasušene marihuane u posljednjih deset godina. Pronašli su nevjerojatnih 30 kilograma te opojne droge, a čija je vrijednost oko 600 000 kuna.

U posljednjih desetak dana privedeno je 6 osoba zbog krađe bicikla i kod njih je pronađeno 93,49 grama marihuane, a zanimljivo je kako su drogu kupovali zaradom od prodaje ukradenih bicikala.

Osumnjičeni 31-godišnjak s područja Varaždinske županije, ubrao je tijekom rujna i listopada veću količinu stabljika i vrhova indijske konoplje te ih potom prodavao osumnjičenom 19-godišnjaku s koprivničkog područja. Isti je potom posredovao u prodaji marihuane između 31-godišnjaka i 28-godišnjaka s koprivničkog područja.

Prilikom pretresa obiteljske kuće 31-godišnjaka, pronađeno je 30,384 kilograma marihuane, odnosno 112 stabljika. Kod 19-godišnjaka pronađeno je 13,1 grama, a kod 28-godišnjaka 12,6 grama marihuane, koja im je nakon pretrage oduzeta. Uz posjedovanje marihuane, kod 19-godišnjaka je ujedno pronađen i ukradeni bicikl.

Dvojica počinitelja do sada nisu evidentirana, dok je 28-godišnjak otprije poznat policiji. Naime, već je dva puta evidentiran zbog zlouporabe opojnih droga. Osumnjičenicima prijeti kazna do 10 godina zatvora.

Oni tijekom jesenskih dana ubiru stabljike a potom ih suše, dok se ovih dana nalaze na tržištu. Mi radimo na suzbijanju takvih djela, provodimo niz istraživanja. Najgore je što se opojna sredstva prodaju mladima, što je najopasnije – napomenuo je Abel Car, voditelj službe koprivničke Kriminalističke policije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Zlouporabe opojnih droga protiv osumnjičenih 31 i 19-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. Protiv 28-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici redovnim putem.

Ove je godine do kraja listopada počinjeno 91 kazneno djelo zlouporabe droga, dok je prošle godine do istog razdoblja zabilježeno 39 kaznenih djela. U posljednje vrijeme sve se više povećava i krađa bicikla na području naše županije, a česta meta lopova su skuplji bicikli u vrijednosti od dvije tisuće kuna na više, dok su se ovi osumnjičenici snalazili tako da su prodavali i drogu i ukradene bicikle.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas u susjedstvu

Pijan bacio ručnu bombu niz stepenice prema partnerici, sad je u istražnom zatvoru

Samo pukom srećom nitko nije ozbiljnije stradao nakon što je stanoviti 56-godišnjak niz stepenice otkotrljao ručnu bombu pred tri...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×