Duh mistične prošlosti

Renesansni festival promoviran na Bledu i u Oriovcu

10:53h
0
Promocija Renesansnog festivala na Bledu // Foto: TZ Koprivnica

Svima je upućen poziv da krajem kolovoza dođu u Koprivnicu na najveću povijesno-turističku manifestaciju u ovom dijelu Europe.

Po deseti puta za redom na Blejskom gradu održana je manifestacija Srednjevjekovni dani, a oživljavanju duha mistične prošlosti doprinijeli su i obrtnici okupljeni u koprivničkoj udruzi Anno Domini.

Podno starog dvorca na Bledu odjekivao je bat kovačkog čekića iz Koprivničke kovačnice, čuo se zvuk već pomalo zaboravljenog šlajferaja, a povici „sita, rešeta“okupljali su oko kmeta Štefa brojne posjetitelje. Licitarska srca te ručno rađeni nakit i logožari iz radionice Abram završavali su pak u rukama turista iz brojnih zemalja.

Posebno je predstavljen Kraljevski pan kao službeno pivo Renesansnog festivala, te upućen poziv svima da krajem kolovoza dođu u Koprivnicu na najveću povijesno-turističku manifestaciju u ovom dijelu Europe. Gostovanje na Bledu do kojeg je došlo zahvaljujući uspješnoj višegodišnjoj suradnji Turističke zajednice grada Koprivnice i Zavoda za kulturu Bled te tamošnje Igralske skupine grofa Gašperja Lambergarja, iskorišteno je i za medijsku promociju koprivničkog Renesansnog festivala u Sloveniji.

Na Srednjevjekovnim danima na Bledu Koprivnicu su predstavljali i streličari Reda kneza Domagoja.

U isto vrijeme druga ekipa Turističke zajednice grada Koprivnice u subotu je u suradnji s Restoranom Klas gostovala je na „Orioviti“ – smotri vina i fišijadi u Oriovcu. Oriovita, na kojoj je prezentiran Renesansni festival te domaći proizvodi od koprive.

čitam...