Replika zastave s Kninske tvrđave krasi pročelje Gradske vijećnice

10:45h
0
Pročelje zgrade Gradske vijećnice krasi hrvatska zastava identična onoj s Kninske tvrđave // foto: Koprivnica.net

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, na pročelju zgrade Gradske vijećnice, koja se nalazi u samome središtu grada, postavljena je devet metarska hrvatska zastava.

Riječ je o zastavi koja je identična onoj koja je prije 16 godina postavljena na vrhu Kninske tvrđave, što znači da je duga devet, a široka metar i pol. Branitelji Podravke nabavili su je iz Muzeja grada Knina, a Mladen Pavković, koji je i začetnik ove ideje, napomenuo je da identična zastava postavljena u još desetak hrvatskih gradova.

Inicijator ove hvalevrijedne akcije je Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR), u suradnji s Koordinacijom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Koprivnice i Gradom Koprivnica.

Također, kao što su i najavili prije više od mjesec dana, branitelji su se danas prisjetili i svojih poginulih suboraca, te su oko fontane u središtu grada postavili 152 upaljena lampaša. Naime, upravo toliko boraca, s područja cijele Koprivničko-križevačke županije, poginulo je za vrijeme Domovinskog rata.

čitam...