12.1 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
tek je navršio 18 godina

Repovi teške nesreće: Porscheom prouzročio smrt jedne osobe pa dobio godinu dana zatvora, od čega pola godine uvjetno
R

Nesreća se dogodila prije pet godina, na ludbreškoj zaobilaznici kod benzinske postaje. Danas 23-godišnji okrivljenik tada je bio tek punoljetan, vozio je 90 km/h na sat te je u blagom zavoju prešao na lijevu prometnu traku i izravno se sudario s osobnim automobilom

Ne propustite

Repovi teške prometne nesreće koja je prije pet godina, točnije u listopadu 2016. godine, šokirala podravsku javnost, a u kojoj je nakon sudara na ludbreškoj zaobilaznici život izgubila jedna osoba, o čemu smo pisali ovdje, i dalje su vuku po sudovima.

Naime, 23-godišnji mladić, koji ju je svojim crvenim Porscheom prouzročio, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Međutim, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu s takvom se odlukom nije složilo i ovih je dana uložilo žalbu na prvostupanjsku presudu.

– Žalba je podnesena zbog povrede Kaznenog zakona, jer je sud izrekao okrivljeniku kaznu zatvora u trajanju od jedne godine koju je djelomično uvjetovao, iako se po izričitoj odredbi Kaznenog zakona djelomična uvjetna osuda može izreći samo ako je kazna zatvora veća od jedne godine. Žalbom se pobija i odluka o kazni, jer državno odvjetništvo smatra kako je optuženiku izrečena preblaga kazna koja nije primjerena težini počinjenog kaznenog djela čija je posljedica smrt osobe koja je potpuno pravilno upravljala svojim automobilom – piše u žalbi.

Odbačeni automobil u kojemu je poginula jedna osoba // Foto: Matija Gudlin

Inače, prema Zakonu po kojemu se okrivljeniku sudilo, zatvorska kazna iznosi od jedne do osam godina, što znači da je dobio najblažu moguću kaznu.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 3. listopada, nešto prije devet sati, i to na ludbreškoj zaobilaznici kod benzinske postaje. Danas 23-godišnji okrivljenik tada je bio tek punoljetan, a vožnju nije prilagodio uvjetima koji su tada vladali na cesti, a koja je bila mokra i skliska.

Vozio je 90 km/h na sat te je u blagom zavoju prešao na lijevu prometnu traku i izravno se sudario s osobnim automobilom koji je naišao iz suprotnog smjera i čiji je vozač smrtno stradao. Pritom je vozač, koji je prouzročio nesreću, ostao ozlijeđen, no u međuvremenu se oporavio.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Više sreće nego pameti

Sjećate se jučerašnjeg slijetanja u Rasinji? Prometni mamlaz imao je 3,18 promila

Bili smo jučer na mjestu prometne nesreće koja se dogodila oko 6.50 u Rasinji u Kolodvorskoj ulici. Kako doznajemo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×